A Két Cica Konyhája

Tiszai harcsaderék citrusos fűszervajjal

Tiszai harcsaderék citrusos fűszervajjal

 

Ez a gyönyörű, legyező alakú halszelet vizuális szempontból is magával ragadó élmény, ezért a legegyszerűbb megoldást, az egyben sütést választottam vele kapcsolatban, hogy eredeti formájában tálalhassam. A hozzá készült lime-os, snidlinges fűszervaj kellemes nyáresti kiegészítő, a benne párolt spárgával együtt.

 

Az élvezetes vacsorára gondolva tulajdonképpen szerencse, hogy csak utólag olvastam utána a harcsának. Már korábban is írtam arról, hogy kezdő "halas" vagyok: viszonylag kevéssé ismerem az egyes fajtákat és azok elkészítési módját, lehetőségeit, ezért szoktam tájékozódni, mielőtt megveszek vagy elkészítek egy-egy halfélét.

 

Félreértés ne essék: a folyami harcsa kifejezetten jó választás, hiszen szép, fehér húsú, jó ízű, szálkamentes hal. Zsírosnak számít ugyan, de csak a halakhoz, és nem az oldalashoz képest. Viszont ragadozó - ettől olyan finom, mondják a hozzáértők. Engem viszont ez a momentum erősen elgondolkodtatott: megszoktam, hogy az általam elfogyasztott állatok növényevők, és furcsa volt a gondolat, hogy pont egy hal formájában került a tányéromra egy másik húsevő, aki ráadásul nemcsak halat, rágcsálókat is eszik. Hát ezt még fel kell dolgoznom!

 

Ha ti is szeretnétek magatokat ehhez hasonló információkkal felzaklatni, ajánlom figyelmetekbe a Konyhamester oldalát, és a harcsa.lap.hu-t:

 

http://www.konyhamester.hu/index.php?frameaddress=http://www.csomopont.hu/konyha/a_r_t/anyag/A14.htm.

 

 

 

 

 

A recept a Dining Guide-on található: http://www.diningguide.hu/recept/etterem-informacio-6991

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr803126199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agresszív öregasszony a billából 2011.08.05. 13:37:40

ez maga a CSODA lehet! egyébként a harcsa az egyik legízletesebb édesvízi hal. a süllő a párja.

VLADISZLAV 2011.12.16. 09:37:11

Finom, finom a harcsa, de tudni kell, hogy minden szemetet, dögöt megeszik a folyó fenekéről. Pld. horgászok tudják, hogy egy darab mosószappannal! is ki lehet fogni, azt is megeszi. A zsidó kultúrában pld. ezért is tiltott étel.
süti beállítások módosítása