A Két Cica Konyhája

Krumplis-hagymás uzsonnakuglóf

Krumplis-hagymás uzsonnakuglóf

 

 
 
Folyamatosan kutatom a kenyérfogyasztás alternatíváit – nem azért, mert nem szeretem, hanem mert fontosnak tartom a változatosságot és élvezem a kísérletezést. Most a paradicsomlekvár mellé kezdtem el keresni újszerűbb megoldást a sajtos pirítós helyett. Végül a jól bevált gasztrofusi technológiáját alkalmazva, egy gombás muffin tésztáját dolgoztam át, és egy 18 cm-es kuglófformában, egyben sütöttem ki.
 
Az eredmény minden várakozást felülmúlt: nagyon jó ízű, könnyű, szinte habos tésztát kaptam, ami az édeskés krumplis-hagymás alap miatt jól kiegészítette a csilis paradicsomlekváromat. Alig várom, hogy más ízesítéssel is kipróbálhassam!
 
 
Hozzávalók:
 
-          200 g liszt
-          100 g főtt tört burgonya
-          1 csomag sütőpor
-          fél kiskanál só
-          1 tojás
-          100 g vaj
-          2 deci tejföl
-          1 nagyobb fej hagyma felaprítva
-          2 evőkanál olaj 
-          frissen őrölt fekete bors    
 
            
A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral, majd a tört krumplit, a puha vajat és a tojást is hozzágyúrjuk, a végén adjuk hozzá a tejfölt. A hagymát az olajon enyhén sózva megpirítjuk, borsozzuk és a tésztához keverjük. Kisebb méretű (18 cm), kivajazott-lisztezett kuglóf formába simítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben szúráspróbáig, kb. 30 percig sütjük.
 
 
 

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr733276139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

organikusviselet · http://organikusviselet.blog.hu/ 2011.10.05. 14:19:40

Az egyik legjobb kenyér helyettesítő a Hántolt köles. Megfőzve akár a rizst. Én ezt szoktam reggelinek enni egy joghurtal nagyon kevés köles is rendkívül laktató, és nagyon jó helyettesítője a reggeli szendvics megoldásnak. Diéta szempontbol sem utolsó hiszen ez így joghurt + köles max.200 kcal.

BarnaMaki 2011.10.07. 13:02:12

Segítsetek kérlek!
Az utóbbi időben csak "rossz minőségű" lisztet sikerült vennem, ami miatt semmilyen tésztám nem sikerül.
Mondjátok meg, ti mit használtok, mert lassan feladom a kísérletezést :)
Előre is köszönöm!
süti beállítások módosítása