Ma én következem: a nap jelentős részét a SPAR konyhájában töltöm, természetesen főzéssel. A Spar Chef nyereményjátékban februárig kéthetente más gasztroblogger főz öt hozzávaló felhasználásával, melyeknek szerepelniük kell a versenyzők által beküldött receptekben is. Bodrogi Eszter (Fűszer és lélek) kezdte a sort, én pedig felkészülés közben megnéztem a vele készült videót. Persze rögtön megkívántam a zöldbabot (zöldbab krémleves volt ugyanis a menü), így ez lett a tegnap esti vacsora, de fehérbor és camembert nélkül, amúgy magyarosan. Bár a friss zöldségekből készült ételek önmagukban is rendkívül ízgazdagok, a zöldbablevest mégis húsgombócokkal szeretem a legjobban - most is ezzel egészítettem ki a hagyományos alapreceptet.
Ma pedig szabad pillanataitokban gondoljatok rám, mert nem biztos, hogy maradéktalanul élvezni fogom a programot. Hogy mit főzök, maradjon meglepetés: október 27-én meglátjátok!
HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography
A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 20. OLDALÁN TALÁLOD.
MEGRENDELHETŐ ITT.