Ez esetben „spanyol omlett”-ről van szó, nem a kukoricalepényből készült tekercsekről. Az utóbbi időben fogalomzavar alakult ki a két ételtípus körül, pedig a tortilla egyszerűen tortácskát jelent (a méltán ismerősen hangzó spanyol torta szó kicsinyítőképzős változata, mely nem meglepő névvel a tortát illetik).
Én ezzel rukkoltam elő a SPARChef receptverseny második fordulójában, mely a mai nappal veszi kezdetét. Kiindulásként én is öt alapanyagot kaptam, mely a következő két hétben akciósan kapható a SPAR, KAISER’S és INTERSPAR üzletekben:
-sonka
-edami sajt
-tojás
-margarin
-frissen őrölt fekete bors
A feladat másik része az volt, hogy néhány további összetevő felhasználásával a játék másik főszereplőjét, a SPAR aktuális hűségakciójában kapható WMF serpenyőt is szerephez juttatva készítsek valamilyen gyors és finom fogást. Mivel az adott alapanyagok bővelkednek koleszterinben, zsírban és fehérjékben is, úgy döntöttem, hogy kizárólag egészséges idényzöldségekkel egészítem ki őket, így a spanyol omlett ideális megoldásnak tűnt.
Be kell számolnom egy meglepetésről is, mely a munka során ért: a serpenyő használatához még az omlett megfordításakor sem volt szükség edényfogóra. A stáb előzetesen jelezte ugyan, hogy a serpenyő fülei nem forrósodnak át, de őszintén szólva nem hittem el – a tűzhely mellett eldugtam néhány konyharuhát, melyekre végül valóban nem volt szükség – nem állítom, hogy hideg volt, de (mint a videón is láthatjátok) baj nélkül meg tudtam fogni.
Hogy nagyobb kedvvel vegyetek részt a játékban, szeretném a magam részéről is kiegészíteni ezt a lehetőséget: aki elküldi az elkészített étel fotóját a ketcicakonyhaja@gmail.com e-mailcímre is, egyúttal egy másik nyereményakció részese is lehet. A fotókat feltöltöm a blog Facebook oldalára, ahol szavazni lehet rájuk november 9-ig, és az első öt versenyző nyereménye 1-1 BUTLERS cicás tojásfőző óra lesz.
Hogy kedvet csináljak nektek a kísérletezéshez, készítettem egy képgalériát a tortilláról készült fotókból:
semmi okos nem jut az eszembe. azaz mégis, nagyon unom az újabb és újabb tuti serpenyőket, amelyek mindent tudnak, még a konyhát is kitakarítják helyettem. anyámnak volt egy összevissza égett, fekete vas, és a legfinomabb ételek krültek ki belőle. ja, és konyharuhával kellett megfogni. hajdani rántott csirkék, fasírtok, mmm.