A Két Cica Konyhája

Árpagyöngy rokfortmártásban

Árpagyöngy rokfortmártásban

 
 
A kaland azzal kezdődött, hogy elindultam rizstésztát venni. Valószínűleg rossz helyeken kerestem, de csak Norbi Update kivitelben volt jelen a polcokon. Ha a termékcsoporttal szembeni ellenérzésemet le is tudnám küzdeni, az ára mindenképpen elriasztott volna (400 g több mint 800 Ft). Éppen a bőséges tarhonyakínálatot vettem szemügyre, mikor megláttam a tészták mellett az árpagyöngyöt: anyai nagymamám használta rendszeresen, de ő burizsnak hívta (a hántolt búza a II. Világháború alatt, rizspótlóként került forgalomba, a neve a búza és a rizs „keresztezéséből” ered). Így a nosztalgiától vezérelve az egészségesebb alapanyag mellett döntöttem, és végül egy meglepően jó vacsora lett belőle.
 
 
Hozzávalók (6 adag):
-          500 g árpagyöngy
-          6 evőkanál olaj
-          1 deci fehérbor
-          kb. 1 liter zöldség alaplé
-          200 g rokfort sajt
-          200 g mascarpone
-          100 g friss bébispenót
-          3 fej hagyma
-          só, frissen őrölt fekete bors - ízlés szerint
 
 
Az ápragyöngyöt 3 evőkanál olajon aranybarnára pörköljük, majd felengedjük a borral. Hagyjuk, hogy a bor alkoholtartalma elpárologjon, és felöntjük annyi zöldség alaplével, hogy ellepje. Takaréklángon, néha kevergetve puhára főzzük (ha még maradt víz rajta, azt hagyjuk elpárologni, vigyázva, nehogy leégjen). Közben a rokfortot összetörjük és kikeverjük a mascarponéval, a spenótot felaprítjuk. A maradék olajon megpirítjuk a karikára vágott hagymát. Tálalás előtt a sajtkrémet és a spenótot hozzákeverjük a főtt árpagyöngyhöz, a sült hagymát a tányéron adjuk hozzá.
Mivel az alaplé és a rokfort elég sós, nem biztos, hogy lesz szükség egyéb ízesítésre, sózásra – ezt egyéni igény szerint, kóstolással megállapíthatjuk.
 
Jó étvágyat!
 
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr153542341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása