Most "kamraürítés" funkcióban üzemelek: valójában nincs is kamra (még), sőt a konyha is fél lábon áll (még), így a dobozokból előkerülő alapanyagokat igyekszem inkább felhasználni - végül is tároltam őket eleget. Ebbe a tésztába egy toszkán nyaralásról származó olívakrém, ajándékba kapott olasz tészta és a maradék sajtok kerültek bele. Belátom, a tarajos csőtészta a fekete olívakrémmel együtt nem volt elsőrangú választás: lett némi tintahal-jellege a végeredménynek, de szerencsére el tudtunk tőle vonatkoztatni – annál is inkább, mert a fekete olíva, különösen ebben a formában sokkal ízgazdagabb, mint a zöld. De belátom – azzal szebben nézett volna ki.

Hozzávalók:
- 400 g tarajos csőtészta (más is megfelel)
- 100 g fekete olívakrém (zöld is jó)
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g tejszín
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 csomag petrezselyem
- 200 g sajt, reszelve (parmezán, vörös cheddar lés gouda vegyesen)
A tésztát a csomagoláson található módon, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, de nem csöpögtetjük le. Azonnal visszatesszük a fazékba (természetesen a vizet ki kell önteni belőle!), és hozzákeverjük az olívakrémet, a tejszínt, a zúzott fokhagymagerezdeket és az apróra vágott petrezselymet, majd 10 percig lefedve állni hagyjuk, hogy a tészta magába szívja a keveréket. Közben lereszeljük a sajtokat. Egy tűzálló edényt kikenünk az olajjal, és beletesszük a tésztát. A tetejét megszórjuk a három sajt reszelt keverékével, és 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt ráolvad és a teteje egy kicsit megpirul. Azonnal tálaljuk.
