A Két Cica Konyhája

Édesen savanyú

Édesen savanyú

 

Kedvencemben, a Sweet Paul magazin tavaszi számában találtam ezt a tényleg 15 perces receptet. Én is nagy kedvelője vagyok a leveles tésztának, és gyakran készítek belőle hasonló lepényeket, de a feltéten azért egy kicsit többet szoktam gondolkodni. Nos, az édes Paul most bebizonyította: felesleges. Ez a desszert a maga egyszerűségében tényleg tökéletes. Egyébként azért érdemes fellapozni a legutóbbi lapszámot, mert több oldalt szentelnek a leveles tésztából készíthető ételeknek, ami nemcsak különleges és finom, hanem tényleg nagyon időtakarékos alapanyag (abban az esetben, ha az ember a boltban vásárolja, vagy előre legyártja otthon és lefagyasztja).

 

 

Hozzávalók:

 

- 5 közepes mérető bio citrom

- 275 g leveles tészta

- 100 g porcukor

- adagonként 1 gombóc vanília fagyi

 

A leveles tésztát egy vékonyan kiolajozott tepsibe simítjuk, majd beborítjuk a 2 mm vastagra felszeletelt citromkarikákkal úgy, hogy körben 2 centi széles pereme maradjon. Előmelegített, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük (kb. 10 perc). A sütőből kivéve, melegen meghintjük porcukorral és fagylaltgombócokkal tálaljuk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr664338931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása