Kedvencemben, a Sweet Paul magazin tavaszi számában találtam ezt a tényleg 15 perces receptet. Én is nagy kedvelője vagyok a leveles tésztának, és gyakran készítek belőle hasonló lepényeket, de a feltéten azért egy kicsit többet szoktam gondolkodni. Nos, az édes Paul most bebizonyította: felesleges. Ez a desszert a maga egyszerűségében tényleg tökéletes. Egyébként azért érdemes fellapozni a legutóbbi lapszámot, mert több oldalt szentelnek a leveles tésztából készíthető ételeknek, ami nemcsak különleges és finom, hanem tényleg nagyon időtakarékos alapanyag (abban az esetben, ha az ember a boltban vásárolja, vagy előre legyártja otthon és lefagyasztja).
Hozzávalók:
- 5 közepes mérető bio citrom
- 275 g leveles tészta
- 100 g porcukor
- adagonként 1 gombóc vanília fagyi
A leveles tésztát egy vékonyan kiolajozott tepsibe simítjuk, majd beborítjuk a 2 mm vastagra felszeletelt citromkarikákkal úgy, hogy körben 2 centi széles pereme maradjon. Előmelegített, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük (kb. 10 perc). A sütőből kivéve, melegen meghintjük porcukorral és fagylaltgombócokkal tálaljuk.