A Két Cica Konyhája

Triplacsokis brownie fagylalt whiskyvel

Triplacsokis brownie fagylalt whiskyvel

 

Itt az utolsó fagyirecept a Centrálos sorozatból. Mikor kitaláltam, meg voltam róla győződve, hogy ez lesz a favorit (őszintén szólva leginkább attól féltem, hogy ez minden hétvégén így lesz): a blogon ugyanis a csokis receptek a legnépszerűbbek a desszertek közül. Kellemes meglepetést okozott, hogy a közönség ennyire nyitott volt az újdonságokra, és a csokifagyi még brownie-val felturbózva is a mezőny végére szorult - pedig finom lett.

Korponai Petitől (aki a Centrál cukrászmestere) egyebek mellett a brownie sütéshez is kaptam egy könnyítő ötletet: egy sütőpapírra simította ki a tésztát, fél centi vastagon, így tényleg pillanatok alatt megsült, és sokkal könnyebb volt ledarálni is.

 

Először sütünk egy brownie-t, amit felmorzsolva a csokifagyiba keverünk:


100 g liszt
2 egész tojás
150 g barnacukor
120 g vaj
60 g durvára vágott, pirított dió
120 g jó minőségű fekete csokoládé
1 teáskanál vanília kivonat
1 csipet só



Lábosban összeolvasztjuk a csokoládét és a vajat, majd tálba öntjük és robotgéppel, közepes fokozaton belekeverjük a lisztet, a cukrot, a tojást, a vanília kivonatot és a sót, végül hozzáadjuk a diót is. Kb. 20 cm átmérőjű, kivajazott piteformába kanalazzuk, elsimítjuk és 180 fokos sütőben szilárdulásig (kb. 25 perc) sütjük.

 


Csokifagyi:


6 evőkanál méz
4 tojás sárgája

100 g fekete csokoládé (legalább 70%-os)
4 evőkanál whisky
450 ml tej
450 ml tejszín
a morzsává tört brownie



A mézet keverjük ki a tojások sárgájával és egy kis tejjel.  A maradék tejben melegítés közben olvasszuk fel a csokoládét, adjuk hozzá a whiskyt, majd sűrű keverés közben öntsük a tojásos keverékre. Tegyük vissza a lábosba, és lassú tűzön főzzük addig, míg a keverék besűrűsödik. Öntsük a krémet egy tálba, és hagyjuk kihűlni. Verjük fel a tejszínt, és a brownie morzsával együtt keverjük a csokis krémhez, és tegyük a fagylaltgépbe.

 



 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr664468577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

na__most__akkor 2012.05.29. 13:54:09

A chocolate brownie is a flat, baked square or bar introduced in the United States at the end of the nineteenth century and popularized in both the [b]U.S. and Canada[/b] during the first half of the twentieth century. The brownie is like a cross between a cake and a cookie in texture.

For Your information.

_____________________________

Magyar-e vagy?

kontratenor 2012.05.29. 13:54:26

Miért kell a whiskey főzés előtt a cuccba? Miért nem csak kihűlés után? Mitől TRIPLA ez?
süti beállítások módosítása