A Két Cica Konyhája

Tököt vájni tilos!

Tököt vájni tilos!

YI5M5820.jpg 

 

 

Utálom a Halloweent: nemcsak bugyuta, hanem kifejezetten kártékony, és egyáltalán nem ünnep.

 

Soha nem gondoltam volna korábban, hogy eljön az idő, mikor be kell zárnom a macskáimat legalább két hétre, mert veszélybe kerül az életük. Igaz, ez „csak” a fekete és a fehér cicák esetében van így, de az utóbbi években, a tökvájó ünnep népszerűségének növekedésével egyenes arányban nőtt az idényjellegű sátánizmus, és ezzel együtt a „macskaáldozatok” előfordulása. Mára eljutottunk oda, hogy az állatmenhelyek sem adnak örökbe ebben az időszakban ilyen macskákat.

 

Én maradok a krizantémnál meg a mécseseknél, és csak kegyeleti okokból látogatok el a temetőbe. Töklámpást sem készítek, mert szerintem ronda. A tőlem elvárható maximum valamilyen sütőtökös étel, aminek a héja a szemétbe került - például ez a leves:

 

 YI5M5816.jpg

 

 

Sütőtök krémleves szarvasgombával pirított erdei gombával

 

 

Hozzávalók:

 

1 kg parázstök

1 fej vöröshagyma

olaj

kakukkfű, őrölt fekete bors, csili

1 liter húsleves

200 g erdei gomba

1 evőkanál olajban eltett darált szarvasgomba

szarvasgomba olaj

 

 

A tököt kettévágva megsütjük, majd kivájjuk a húsát, melyet az olajon megdinsztelt, apróra vágott vöröshagymával összekeverünk és felöntjük húslevessel. Kakukkfűvel, borssal és egy csipet csilivel ízesítjük, és együtt felfőzzük. Ha szükséges, botmixerrel pürésítjük.

 

Kevés olajon megpirítjuk a gombákat, majd hozzákeverünk egy evőkanálnyi olajban eltett, darált szarvasgombát. Az enyém fokhagymával van ízesítve – ezt szükség esetén pótolhatjuk. A gombát a tányéron adjuk az enyhén csípős leveshez. Ha van otthon, meglocsolhatjuk kevés szarvasgomba olajjal is.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr754879974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása