A Két Cica Konyhája

Halas spagetti citromos mártásban

Halas spagetti citromos mártásban

 YI5M6361.jpg

 

 

Nem tudom, megfigyeltetek-e hasonlót magatokon: számomra minden élethelyzetnek van valamilyen étkezéshez kötődő sajátossága. Vagy egy bizonyos étel, vagy egy fűszer, egy ízhatás, de ha visszagondolok rá, a számban is érzem a lenyomatait. Ez az egészen nagy és az egészen kicsi dolgokra egyaránt vonatkozik - most például savanyú megfázásom van. Nem tudom elképzelni, hogy bármi mást egyek (jó hír, hogy már tudok nyelni). Így még a spagetti is citromos lett – meg egy kicsit halas, de abból kevés volt benne. Azoknak is ajánlom, akik nincsenek megfázva: tökéletes gyors vacsora egy pohár fehér borral.

 

 

 YI5M6364.jpg

 

Hozzávalók:

 

 

300 g kockára vágott harcsafilé

250 g spagetti

3 evőkanál vaj

1 kis fej vöröshagyma felkockázva

2 gerezd zúzott fokhagyma

1 deci fehérbor

1 tojás sárgája

3 deci tejszín

1 citrom héja és leve

só, őrölt fehér bors

1 csokor apróra vágott petrezselyem

pirított mandula a tálaláshoz

 

 

A vajban megdinszteljük a hagymát, majd beletesszük a halfalatkákat, és átsütjük. Felöntjük a borral, hagyjuk, hogy az alkoholtartalma elpárologjon, majd néhány percre lefedjük, hogy a hal teljesen megpuhuljon, ezt követően kivesszük és félretesszük. A visszamaradt lébe dobjuk a zúzott fokhagymát, majd hozzáöntjük a tejszínben kikevert tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk, és együtt felfőzzük. A citrom reszelt héja és a leve a főzés végén kerül a mártásba, a petrezselyemmel együtt. A spagettit a csomagoláson előírt módon kifőzzük, és a mártáshoz keverjük. A melegen tartott halkockákkal és pirított mandulával tálaljuk.

YI5M6367.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr184899932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása