A Két Cica Konyhája

Pisztrángfogás Visegrádon

Pisztrángfogás Visegrádon

 012.JPG

 

 

Kifoghatod magadnak a karácsonyi vacsorát, de konyhakész formában is adják.

 

Egész évben egyik kedvenc kirándulóhelyem Visegrád és környéke, de az Ördögmalmot és az onnan Pilisszentlászlóra vezető utat különösen szeretem. Amikor a városi pörgésben már nem tudok magamból kreativitást kicsikarni, ide szoktam kimenni. Ha jobb formában vagyok, futva, ha kevésbé, gyalogolva teszem meg ezt a kb. 5 kilométert a patak menti erdei ösvényen, és szinte babonásan hiszek benne, hogy amit az oda-vissza úton nem tudok kitalálni, fejben felépíteni, annak nem kell létrejönnie.

 

Az autóspihenőbe visszaérve jól esik valahova leülni, inni, enni pár falatot, de ezt mintegy 15 évig csak a faluban tudtam megtenni. Az utóbbi három évben szerencsére megvalósították az álmomat, amit minden látogatásom alkalmával megfogalmaztam, és az Arborétum fogadóépületében létrehoztak egy éttermet.

 

Pár száz méterrel lejjebb, az Apátkúti Vadászház tőszomszédságában két kis tóban pisztrángtenyésztés folyik, és a tulajdonosok üzemeltetik ezt a vendéglátó egységet is. Lehet kapni sült pisztrángot, de árulnak frissen konyhakész formában és helyben füstöltet is. A tónál nemcsak bámészkodni lehet, hanem horgászni is: bárki kifoghatja magának az asztalra szánt halat. Mikor ősszel ott jártam, egy apuka tanította a kisfiát horgászni: körülbelül 10 percig néztem őket, ez alatt három kapás volt. Aki nem tud horgászni, vagy nincs felszerelése, ott helyben megtanítják. A kifogott halnak 1600 Ft kilója, konyhakészen 1800 Ft, az étteremben 2-3000 Ft között vannak a pisztrángos főételek.

 

Szerencsére bevillant ez a lehetőség így karácsony előtt is, és egy ott lakó barátnőm jóvoltából most 6 darab csodás, visegrádi hal várja a hűtőmben a hétfői premiert. Holnap azért kettőt „elősütök”, hogy felkerülhessen az aktuális recept a blogra. Annyit elöljáróban elárulok, hogy papírban sült hal lesz, franciás és magyaros változatban…

 

Jót tesz ez a kirándulás világvége hangulat ellen, vagy egyszerűen kiszellőztetni a fejünkből a karácsonyt megelőző zsongást. Holnap jönnek a receptek, addig pedig, aki rám hallgat, a városi őrület helyett elmegy pecázni. Jelszó: egy jó vacsoránál nincs jobb ajándék!

 

Őszi képgaléria:

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr674976017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása