A Két Cica Konyhája

Datolyás kuglóf

Datolyás kuglóf

YI5M1516.jpg 

 Benne dió és kardamom, a tetején gyömbéres körtéből készült mázzal.

A múlt heti próbasütések eredményei sajnos nem kaptak ünnepi díszt (ehhez már túl nagy káosz volta a konyhában), és a receptekkel sem készültem el időben, de akinek beindul láttukra a fantáziája, még a két ünnep között is elkészítheti. Mint mindig hangsúlyozom: kuglófot sütni könnyű, és nagyon nehéz elrontani.

Ez az ünnepi változat fél órával több előkészítést igényel, mivel meg kell főzni a tésztába kerülő datolyát és a körtét a tetejére, de ezek a feladatok nem igényelnek túlzott precizitást, és a végeredményt valóban ünnepivé és különlegessé teszik.

 YI5M1502.jpg

HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS

Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó

Fotó: Tóth Milán Photography

 YI5M1512.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr534980789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása