Ezeken a kora őszi vasárnapokon nem szeretek nap közben sok időt vesztegetni a konyhában: ez a tökéletes kirándulóidő, és olyan gyorsan vége szakad. A késői ébredés után egy gyors, korai ebéd következik, aztán irány az erdő. A halat pénteken vettem a Fény utcai piacon, a ceruzabab…
A múlt hét folyamán nagyon készültem a vasárnapi Szimpla-főzésre: mindenekelőtt lélekben (mert 200 adag étel elkészítéséhez kell az önbizalom), de a gyakorlati megvalósítás folyamatára is gondoltam. Az olvasóim segítségét kértem, és nem csalódtam: többen is jelentkeztek segíteni. Egy…
Nem sok mindennek esküdnék örök hűséget a világon, de a spenót feltétlenül köztük lenne, mégpedig előkelő helyen. Bármikor, bármilyen formában örülök neki: salátában, levesben, főzelékben, köretként, töltelékben – ahogy csak elém kerül. A frissen…