Dolgozom azon, hogy behozzam a lemaradást: ez a saláta például a húsvéti menü része volt, de azért felteszem, mert rengeteg tavaszi zöldfűszerrel készül, így még mindig időszerű az elkészítése. Halakhoz, sonkához, piknikhez tökéletes. Jó hétvégét kívánok, aki teheti, menjen a szabadba!
Hozzávalók:
1 kiló kiflikrumpli
3 evőkanál enyhe borecet
100 g majonéz
3 közepes zöldhagyma, vékonyra szeletelve
1 zeller szár feldarabolva
1 zöld alma feldarabolva
1 csomag apróra vágott friss petrezselyem
1 csokor apróra vágott friss bazsalikom
2 evőkanál apróra vágott friss kapor
1/2 teáskanál finomra reszelt citromhéj és néhány cseppnyi citromlé
50 g kapribogyó
A krumplit sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk és karikára vágjuk. A felaprított almát és a zellert hozzákeverjük. A zöldfűszerekből, az ecetből, a majonézből és a citromhéjból és -léből mártást készítünk, és hozzákeverjük a felaprított hozzávalókhoz. Kapribogyóval megszórva tálaljuk. Tálalás előtt fél órára a hűtőbe tesszük.