A Két Cica Konyhája

Citromos-kapribogyós krumplisaláta

Citromos-kapribogyós krumplisaláta

 YI5M8976.jpg

 

 

 

 

Dolgozom azon, hogy behozzam a lemaradást: ez a saláta például a húsvéti menü része volt, de azért felteszem, mert rengeteg tavaszi zöldfűszerrel készül, így még mindig időszerű az elkészítése. Halakhoz, sonkához, piknikhez tökéletes. Jó hétvégét kívánok, aki teheti, menjen a szabadba!

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

 

1 kiló kiflikrumpli
3 evőkanál enyhe borecet
100 g majonéz
3 közepes zöldhagyma, vékonyra szeletelve
1 zeller szár feldarabolva

1 zöld alma feldarabolva
1 csomag apróra vágott friss petrezselyem
1 csokor apróra vágott friss bazsalikom
2 evőkanál apróra vágott friss kapor
1/2 teáskanál finomra reszelt citromhéj és néhány cseppnyi citromlé

50 g kapribogyó




A krumplit sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk és karikára vágjuk. A felaprított almát és a zellert hozzákeverjük. A zöldfűszerekből, az ecetből, a majonézből és a citromhéjból és -léből mártást készítünk, és hozzákeverjük a felaprított hozzávalókhoz. Kapribogyóval megszórva tálaljuk. Tálalás előtt fél órára a hűtőbe tesszük.

 

 

 YI5M8902.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr295280532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása