Vörösboros sült meggy rummal tartósítva
A legjobban azokat a „befőzéseket” élvezem, mikor marad egy kisebb mennyiségű gyümölcs, amit „meg kell menteni” az enyészettől. Ilyenkor több teret kap a játékos kedv és a kreativitás, mint amikor 30 kiló magozni való követeli a törődést a konyhában.
Az elmúlt egy-két évben az egyik kedvencemmé vált a sült meggy, amit gyakran készítek fagyi mellé vagy süteményekbe is (a világ legtökéletesebb brownie-jában is ez van!), de egy kevés rummal felöntve a hideg hónapokra is eltehető.
A tetejére öntöm a jó minőségű rumot, majd légmentesen lezárom az üveget. Néhány percre a tetejére állítom, papírba csomagolom, majd dunsztba teszem: ez nálam a téli ágyneműk között van, mert az a lényeg, hogy a lehető leglassabban hűljön ki – ez a tökéletes csíramentesítés záloga. Érdemes kis üvegekbe adagolni, mert a felnyitást követően fel kell használni.
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography
A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 220. OLDALÁN is MEG TALÁLOD.
MEGRENDELHETŐ ITT.