A Két Cica Konyhája

Befőzni mindenáron!

2013.7.09. 09:21
Befőzni mindenáron!

 sült_meggy1.jpg

 

 

 

 

Vörösboros sült meggy rummal tartósítva

 

 

A legjobban azokat a „befőzéseket” élvezem, mikor marad egy kisebb mennyiségű gyümölcs, amit „meg kell menteni” az enyészettől. Ilyenkor több teret kap a játékos kedv és a kreativitás, mint amikor 30 kiló magozni való követeli a törődést a konyhában.

 

Az elmúlt egy-két évben az egyik kedvencemmé vált a sült meggy, amit gyakran készítek fagyi mellé vagy süteményekbe is (a világ legtökéletesebb brownie-jában is ez van!), de egy kevés rummal felöntve a hideg hónapokra is eltehető.

 

 sült_meggy2.jpg

 

 

 sült_meggy3.jpg

 

 

A tetejére öntöm a jó minőségű rumot, majd légmentesen lezárom az üveget. Néhány percre a tetejére állítom, papírba csomagolom, majd dunsztba teszem: ez nálam a téli ágyneműk között van, mert az a lényeg, hogy a lehető leglassabban hűljön ki – ez a tökéletes csíramentesítés záloga. Érdemes kis üvegekbe adagolni, mert a felnyitást követően fel kell használni.

 

 

A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 220. OLDALÁN TALÁLOD. 

MEGRENDELHETŐ ITT.

 

 

Borító_kicsi.jpg

 

 sült_meggy4.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr215397134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása