A tányéron még fehércsoki fagyi és vörösboros meggymártás is került rá – ennél jobbat nem nagyon tudok elképzelni!
A brownie alapfelfogásban is nagyon hálás desszert: az összeállítása egyszerű, nincs benne semmi technikai buktató, hiszen nem kell habot verni, majd izgulni, hogy szépen feljön-e a tészta, egyenletesen süt-e a sütő, stb.
Egyszerűen össze kell keverni a hozzávalókat, és minél több jó dolgot pakolunk bele, annál ragacsosabb masszát kanalazunk bele a sütőtálba. Sütés közben sincs mire várni: csak arra kell vigyázni, nehogy elégjen – pont olyan vastag tésztát kapunk, amilyet betettünk. Ezzel a csoki és kakaómennyiséggel, a sült meggyel felturbózva szinte csokoládé tömörségű lesz a végeredmény, és abbahagyhatatlanul finom:
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography
A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 180. OLDALÁN IS MEGTALÁLOD.
MEGRENDELHETŐ ITT.