A Két Cica Konyhája

Sűrű leves szombatra

2014.2.08. 17:21
Sűrű leves szombatra

 Leves_Zabkása 001.JPG

Gyerekkoromban otthon mindig gulyás vagy valami más „sűrű”, tartalmas leves volt a szombati ebéd, utána pedig „sült tészta”, azaz bukta, felfújt, máglyarakás, lepény vagy rétes. Ezeket a hagyományokat akaratlanul is követem, ma is evés közben jöttem rá, hogy nagyanyáim szelleme lengi be a konyhát (mindkét nagymamám nagyon pontos menetrend szerint vezette a háztartást, ami még belénk, unokákba is mélyen beleivódott).

Ma a ködre és ónos esőre való tekintettel nem voltam bevásárolni, ezért az ebéd egy „mindent-bele-leves” lett, valahol félúton a minestrone és a ribollita között, a hűtőben-kamrában talált alapanyagokból. Elárulom, hogy almás-mákos kiflifelfújt követte, aminek az alapját a karácsonyról a mélyhűtőben ragadt gubakifli és darált mák képezte – de ennek a receptjét csak holnap reggel teszem fel.
Leves_Zabkása 003.JPG

HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS

Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó

Fotó: Tóth Milán Photography


Leves_Zabkása 011.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr725805171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása