A tegnapi bejegyzésemben említett sajtótájékoztatón, ahol számomra a főfogás a mandulás csokitorta lett, ez volt az egyik előétel. Az összetevők szintén a Tesco új kínálatából származtak (ételintoleranciában vagy cukorbetegségben érintettek, valamint a bio élelmiszereket fogyasztók számára hozták létre, több mint 500 terméket tartalmaz - ezek csak részben saját márkás, nagyrészt más, ismert gyártóktól származó készítmények), és a Büfé Budapest készítette el őket.
Quinoa saláta
Hozzávalók:
2 db közepes édesburgonya
110 ml bio olivaolaj (Tesco Organic Extra szűz olivaolaj)
200 g basmati rizs és vadrizs keverve, külön főzve (Tesco Organic Basmati rizs)
200 g bio quinoa (Naturfood)
4 gerezd fokhagyma
friss zsálya
oregano
2 ek lime leve
2 lime lereszelt héja
menta
160g feta sajt
Az édesburgonyát felkockázom, meglocsolom olivaolajjal, sózom, borsozom. 180 °C -on puhára sütöm, majd félreteszem hűlni. Megfőzöm a rizst és azt is félreteszem hűlni. A quinoát mosás után kétszeres mennyiségű vízben kell megfőzni, kb. 15-20 perc után, mire az összes folyadékot elfőtte, készül el (ha kissé megpirítjuk főzés előtt, enyhén diós íze lesz,ami jót tesz a salátáknak). A fokhagymát sütőben kevés olivaolajjal meglocsolva puhára sütöm, kihűtöm, majd kitolom a gerezdeket a héjából. A fűszernövényeket felaprítom. Mindent összekeverünk, és nagyon örülünk a végeredménynek. :-)