A Két Cica Konyhája

Fetás quinoa saláta édesburgonyával

Fetás quinoa saláta édesburgonyával

Quinoa saláta2.jpg

 

 

 A tegnapi bejegyzésemben említett sajtótájékoztatón, ahol számomra a főfogás a mandulás csokitorta lett, ez volt az egyik előétel. Az összetevők szintén a Tesco új kínálatából származtak (ételintoleranciában vagy cukorbetegségben érintettek, valamint a bio élelmiszereket fogyasztók számára hozták létre, több mint 500 terméket tartalmaz - ezek csak részben saját márkás, nagyrészt más, ismert gyártóktól származó készítmények), és a Büfé Budapest készítette el őket. 

 

 

Quinoa saláta

 

Hozzávalók:

2 db közepes édesburgonya

110 ml bio olivaolaj (Tesco Organic Extra szűz olivaolaj)

200 g basmati rizs és vadrizs keverve, külön főzve (Tesco Organic Basmati rizs)

200 g bio quinoa (Naturfood)

4 gerezd fokhagyma

friss zsálya

oregano

2 ek lime leve

2 lime lereszelt héja

menta

160g feta sajt

 

Az édesburgonyát felkockázom, meglocsolom olivaolajjal, sózom, borsozom. 180 °C -on puhára sütöm, majd félreteszem hűlni. Megfőzöm a rizst és azt is félreteszem hűlni. A quinoát mosás után kétszeres mennyiségű vízben kell megfőzni, kb. 15-20 perc után, mire az összes folyadékot elfőtte, készül el (ha kissé megpirítjuk főzés előtt, enyhén diós íze lesz,ami jót tesz a salátáknak). A fokhagymát sütőben kevés olivaolajjal meglocsolva puhára sütöm, kihűtöm, majd kitolom a gerezdeket a héjából. A fűszernövényeket felaprítom. Mindent összekeverünk, és nagyon örülünk a végeredménynek. :-)

 

 

Quinoa saláta.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr796269459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása