A Két Cica Konyhája

A legjobb epres limonádé

2014.6.11. 07:06
A legjobb epres limonádé

Arany Kaviár 027.JPG

 

 

 Így készíthetsz egész napra jóízű és cukormentes innivalót:

 

Ez nem a hagyományos limonádé recept: én nem a citromot facsarom ki, hanem az epret turmixolom, és tulajdonképpen belepácolom a citromszeleteket. Ehhez jön még a bazsalikom, és a szénsavas és tiszta ásványvíz elegye. Olyan intenzív gyümölcsízt ad, hogy vétek lenne bármilyen édesítőt beletenni!

 

 

Hozzávalók:

 

 

(kb. 3 literhez)

300 g friss, édes eper

3 maroknyi thai bazsalikomlevél (más is jó)

3 bio sárga citrom

3 dl szénsavas ásványvíz

2 liter szénsavmentes víz

 

 

Arany Kaviár 030.JPG

 

 

 

A megmosott epret összeturmixolom a bazsalikomlevelekkel. Egy nagy, jól zárható dunsztosüvegbe teszem, és beleteszem a vékonyra szeletelt, megmosott citromot. Felöntöm 2-3 dl szénsavas vízzel, lezárom, és egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap úgy fogyasztom, mint a szörpöt, csak nagyobb mennyiségeket teszek a pohárba, és veszek ki hozzá néhány szelet citromot. Én a későbbiekben jég nélkül, szénsavmentes vízzel hígítom, de ez ízlés dolga. Vendégségben, kerti bulikon jó móka lehet apró, jégkockába fagyasztott eperszemekkel vagy/és bazsalikomlevelekkel tálalni.

 

 

 

 Arany Kaviár 029.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr646294356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása