Gyors vacsora a hétvégi maradékok felhasználásával.
A hétfő (különösen egy mozgalmas hétvégét követően) a konyhában is a "nemszeretem" napok közé tartozik. Ez a lepény azért jó, mert nagyon változatosan elkészíthető, és "elnyeli" a hétvégén fel nem használt zöldség maradékokat: a grillezésből megmaradt két szem gombát, fél padlizsánt, cukkinit,stb. Emellett karikázhatunk bele kolbászt, kerülhet bele kockára vágott sült hús - ami éppen van otthon. Maga a lepénytészta valójában egy sűrű massza, és az egész a "tatin"-féle fordított sütemények analógiájára épül. A hozzávalókat egy tepsiben, fűszerezve elősütjük, majd ráöntjük a tésztamasszát, és ezzel fejezzük be a folyamatot. Halkan jegyzem meg, a tészta önmagában is finom, és könnyen, gyorsan elkészíthető, pl. egy grillezéshez, kenyér helyett szerintem szuper megoldás. Most egy alapreceptet adok, ami igény és a hűtő tartalma szerint módosítható.
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography