A Két Cica Konyhája

A legfrissítőbb nyári tészta

A legfrissítőbb nyári tészta

citromos_tészta2.jpg

 

 

 

Mert a kánikulában is kell egy kis szénhidrát!

Ez a tészta azért alkalmas a "kánikulatészta" címre, mert melegen és hidegen is egyformán fogyasztható, mivel nem tartalmaz olyan alapanyagot, amely kihűlés után nem, vagy kevésbé élvezetes, sőt! Én a hideg, olívaolajon párolt hagymát citrommal, borssal és kesudióval önmagában is meg tudnám enni. 

 

Hozzávalók:

 

- 450 g durum tészta

- 2 közepes fej hagyma, szeletelve

- 3 evőkanál olívaolaj

- 10 dkg szárított paradicsom, aprítva

- 1 nagyobb citrom héja és leve

- 20 dkg durvára darált kesudió

- só, frissen őrölt fekete bors

- 1 evőkanál friss kakukkfű

 

A tésztát a szokásos módon kifőzzük, 'al dente' állagúra. Közben egy serpenyőben az olajon megpároljuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a szárított paradicsomot, a citrom lereszelt héját és a levét. A leszűrt tésztát hozzákeverjük az ízesített hagymához, majd tálaláskor megszórjuk kesudióval és kakukkfűvel. Fogyaszthatjuk terített asztal mellett, egy kellemesen lehűtött fehérborral, de adott esetben a strandon is, hidegen, dobozból... (mint én ma). Jó étvágyat hozzá!

 

 

 citromos_tészta6.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr546387127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása