A Két Cica Konyhája

Cheesecake brownie áfonyával

Cheesecake brownie áfonyával

Brownie_Gabi 011.JPG

 

 

A múlt héten, a dupla kávés brownie receptje után nagy volt az érdeklődés a krémsajtos, gyümölcsösebb változat után, úgyhogy közkívánatra megérkezett a recept. Jó hétvégi sütögetést kívánok! Aki nem sajnálja az időt, készíthet hozzá egy kis fagylaltot is, mivel igazi, nyári hétvége vár ránk!

 

 

 

Hozzávalók:

 

 

100 g mandulaliszt

100 g finomliszt

200 g barnacukor

1 dl víz

1 dl tejszín

2 teáskanál vaníliakivonat

300 g 70%-os fekete csokoládé

100 g vaj

1 kávéskanál sütőpor

5 egész tojás

5 evőkanál meggylekvár

250 g mascarpone (vagy más lágy, tejszínes krémsajt)

1 evőkanál méz

1 kávéskanál reszelt citromhéj

200 g áfonya és kevés málna a díszítéshez

 

 

1. A vízből, a tejszínből és a cukorból lassú tűzön kevergetve szirupot főzünk. Ebben feloldjuk a csokoládét, a vajat, majd hozzáadjuk a vaníliát is.

2. A tojásokat lazán felverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet (a finomlisztet és a mandulalisztet korábban összekevertem).

3. Folytonos keverés mellett a két masszát elegyítjük, majd egy sütőpapírral bélelt sütőformába kanalazzuk.

4. A meggylekvárt kanalanként, egyenletesen elosztva rákanalazzunk.

5. A krémsajtot kikeverjük a mézzel és a citromhéjjal, majd ezt is kanalanként a tésztára adagoljuk.

4. A tetejére szórjuk az áfonyát, és egy keverőpálcával belekeverjük a tésztába a lekvárral és a krémsajttal együtt - nem kell arra törekedni, hogy homogén legyen a massza, ellenkezőleg: az a jó,ha darabos marad, és felvágva szép, márványos felületet kapunk.

5. A sütőt előmelegítjük. Ha kerek tortaformát, vagy tepsit használunk, ahol a tésztavastagság nem haladja meg a 3 centit, süssük 180 fokon 30 percig. (Ha vastagabb a tészta, alacsonyabb hőmérsékleten, hosszabb sütési idővel dolgozzunk).

6. Mint minden brownie-t, ezt is teljesen ki kell hűteni fogyasztás előtt - a legjobb másnap lesz.

 

 

 Brownie_Gabi 004.JPG

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr516471079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása