A Két Cica Konyhája

Currys-hajdinás répatorta

2014.9.16. 09:48
Currys-hajdinás répatorta

 2H0_5900.jpg

 Fotó: Px7 Digital Műterem / Tóth Milán

 

 

Vissza a hétköznapokba - csak kicsit másképpen. Elkezdtem kísérletezni ezekkel a számomra pillanatnyilag alternatívnak számító alapanyagokkal, különösen, ami a gabonaféléket illeti. A hajdinával már jó barátságban vagyunk, és elkezdtem fűszereket, jól társítható zöldségeket keresni hozzá. Az első számottevő kísérlet, ez az uzsonna torta teljes sikert aratott: legközelebb muffin formában fogom megsütni, hogy magammal tudjam vinni nap közben, szendvics helyett. Hús mellé is jó szívvel ajánlom, egy jó kis grillezésnél például remek köret válhat belőle!

 

 

 2H0_5897.jpg

 Fotó: Px7 Digital Műterem / Tóth Milán

 

 

Hozzávalók:

 

 

200 g hajdina

2 dl forró víz

1 csipet só

 

1 nagy (vagy két kisebb) sárgarépa

 

4 tojás, lazán felverve

1 teáskanál sárga curry fűszerkeverék

1/2 kávéskanál chili por

1/2 kávéskanál frissen őrölt fekete bors

1 kávéskanál reszelt zöldcitrom héj

3 evőkanál zöldcitrom lé

1 kávéskanál só

1 kávéskanál friss, reszelt gyömbér

100 g sűrített kókusztej krém / tejszín

1 púpozott evőkanál hajdina liszt

 

6-8 darab koktélparadicsom a díszítéshez

Saláta a tálaláshoz (a képeken madársaláta látható)

 

 

 

2H0_5884.jpg

 Fotó: Px7 Digital Műterem / Tóth Milán

 

1. A vizet a sóval forraljuk fel, majd öntsük a megmosott, leöblített hajdinára. Légmentesen zárható edényben, konyharuhába bugyolálva hagyjuk állni néhány órát (vagy akár egy éjszakán át). Ha elkészül, locsoljuk meg a zöldcitrom levével, szórjuk meg a héjával, és jól forgassuk át benne a szemeket.

2. A sárgarépát karikára vágva félig pároljuk meg, majd vágjuk apró kockákra, és keverjük össze a hajdinával.

3. A tojásokat verjük fel, adjuk hozzá a sót és a fűszereket, majd a liszttel és a kókuszkrémmel együtt keverjük simára, és öntsük a répás-hajdinás keverékhez.

4. Kiolajozott, 23 cm átmérőjű sütőformába öntve és díszítsük a megmosott, lecsöpögtetett koktél paradicsomokkal. Tegyük a 170 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 20-25 percig - 20 perc után tűvel ellenőrizzük, átsült-e a tészta.

5. Salátával, frissen fogyasszuk.

 

 

 2H0_5886.jpg

 Fotó: Px7 Digital Műterem / Tóth Milán

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr436686077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása