A Két Cica Konyhája

Narancsos sültpaprika-krémleves harisszával

2014.10.10. 08:14
Narancsos sültpaprika-krémleves harisszával

Narancsos_sultpaprikakrem_leves_1.JPG

Fotó: Glázer Attila

 

 

Kedvenc őszi levesem, de jó, hogy eszembe jutott! Nem is bocsátok elé semmi mást, csak azt, hogy készítsétek el, azonnal! Nem fogjátok megbánni!

 

 

 

Hozzávalók:

 
3 db kaliforniai paprika
5 db édes zöldpaprika
3 db sárgarépa
5 közepes burgonya
1 nagy fej hagyma
só, bors, olívaolaj
5 dl zöldség alaplé
1 narancs leve és héja
A sütőben, grillrácson megsütjük a paprikákat, majd lehúzzuk a héját, és megtisztítjuk a magoktól.
A sárgarépát, a burgonyát és a hagymát felaprítjuk, megsózzuk és olívaolajon 10 percig pároljuk.
Utána hozzáadjuk a sült paprikát és a zöldség-alaplét, majd 20 percig főzzük.
Összeturmixoljuk, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a narancs levét, megborsozzuk.
Tálaláskor a tetejére rakunk egy kanál csípős harisszát.

 

 
A harissza elkészítése:  
 
Hozzávalók: 2 paradicsom, balzsamecet, paradicsompüré, csiliszósz, só, bors;
Két félbevágott, kimagozott paradicsomot a grillrácson megsütünk. Eltávolítjuk a héját, majd összezúzzuk. Hozzáadunk egy evőkanál balzsamecetet, két kávéskanál paradicsompürét, csiliszószt és borsot.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr476764953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása