Fotó: Glázer Attila
Kedvenc őszi levesem, de jó, hogy eszembe jutott! Nem is bocsátok elé semmi mást, csak azt, hogy készítsétek el, azonnal! Nem fogjátok megbánni!
Hozzávalók:
3 db kaliforniai paprika
5 db édes zöldpaprika
3 db sárgarépa
5 közepes burgonya
1 nagy fej hagyma
só, bors, olívaolaj
5 dl zöldség alaplé
1 narancs leve és héja
A sütőben, grillrácson megsütjük a paprikákat, majd lehúzzuk a héját, és megtisztítjuk a magoktól.
A sárgarépát, a burgonyát és a hagymát felaprítjuk, megsózzuk és olívaolajon 10 percig pároljuk.
Utána hozzáadjuk a sült paprikát és a zöldség-alaplét, majd 20 percig főzzük.
Összeturmixoljuk, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a narancs levét, megborsozzuk.
Tálaláskor a tetejére rakunk egy kanál csípős harisszát.
A harissza elkészítése:
Hozzávalók: 2 paradicsom, balzsamecet, paradicsompüré, csiliszósz, só, bors;
Két félbevágott, kimagozott paradicsomot a grillrácson megsütünk. Eltávolítjuk a héját, majd összezúzzuk. Hozzáadunk egy evőkanál balzsamecetet, két kávéskanál paradicsompürét, csiliszószt és borsot.