A Két Cica Konyhája

Muhallebi – török tejpuding narancsvirágvízzel

Muhallebi – török tejpuding narancsvirágvízzel

20180522_141953.jpg

Ez a változat az eredetitől eltérően teljesen tej- liszt- és cukormentesen készült. A hisztamin intoleranciások mellőzzék az olajos magvakat, és egyéni érzékenységtől függően a fűszerek és a narancsvirágvíz használatát. Inzulin rezisztenciások kókuszvirág-cukor helyett steviával készítsék. Az adalékanyag-mentes, illatos kókusztej és a kókuszliszt együttes használata ezek nélkül is magas élvezeti értékkel bír! Emellett fontos szempont, hogy tiszta, jó minőségű só és fűszerek kerüljenek bele.
20180522_142001.jpg

HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS

Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó

Fotó: Tóth Milán Photography
20180522_142118.jpg

FONTOS! Az eredeti muhallebi fehér színű, hiszen tejből és rizslisztből készül. A képen látható változat a barna kókuszvirág cukor használatának köszönhetően karamelles árnyalatú.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6914311473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása