A Két Cica Konyhája

Muhallebi – török tejpuding narancsvirágvízzel

Muhallebi – török tejpuding narancsvirágvízzel

20180522_141953.jpg

Ez a változat az eredetitől eltérően teljesen tej- liszt- és cukormentesen készült. A hisztamin intoleranciások mellőzzék az olajos magvakat, és egyéni érzékenységtől függően a fűszerek és a narancsvirágvíz használatát. Inzulin rezisztenciások kókuszvirág-cukor helyett steviával készítsék. Az adalékanyag-mentes, illatos kókusztej és a kókuszliszt együttes használata ezek nélkül is magas élvezeti értékkel bír! Emellett fontos szempont, hogy tiszta, jó minőségű só és fűszerek kerüljenek bele.
20180522_142001.jpg

Hozzávalók (4 nagy vagy 6 kis adag):

1 l kókusztej

40 g rizsliszt

30 g kókuszliszt

60 g kókuszvirág-cukor vagy stevia

1 csapott teáskanál pektin

1/2 kk őrölt kardamom

2 ek narancsvirág- vagy rózsavíz

1 csipet Himalája só

A díszítéshez:

dió, darált vagy apróra vágott pisztácia, gránátalma mag ízlés vagy a lehetőségek függvényében

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a rizs- és kókuszlisztet, a pektint, majd 2,5 dl kókusztejjel elegyítve keverjük simára a masszát.
  2. A többi kókusztejet egy csipet sóval és a kardamommal melegítsük fel – mikor elkezd gyöngyözni, állandó keverés mellett csorgassuk bele a lisztes masszát, és lassú tűzön sűrítsük be.
  3. A főzés végén keverjük hozzá a kókuszcukrot vagy steviát, a rózsa- vagy narancsvirág vizet, adagoljuk kis tálkákba a pudingot, és hűtsük ki.
  4. Tálaláskor szórjuk meg dióval, vágott vagy darált pisztáciával, gránátalmamaggal, vagy friss bogyós gyümölcsökkel – ezek mindegyik diétában alkalmazhatók, az eper kivételével. A tetejére tegyünk egy teáskanálnyi rózsa- vagy narancsvirág vizet is.

 20180522_142118.jpg

FONTOS! Az eredeti muhallebi fehér színű, hiszen tejből és rizslisztből készül. A képen látható változat a barna kókuszvirág cukor használatának köszönhetően karamelles árnyalatú.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1114311473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása