A Két Cica Konyhája

Gluténmentes pizza spenóttal és tükörtojással

Gluténmentes pizza spenóttal és tükörtojással

 

Élesztő- és lisztmentes tésztából, harminc perc alatt.

 A spenót-tükörtojás szokványos összeállítás, bár nem mindenkinek a szíve csücske – ez a recept a spenótrajongóknak készült. A tészta a korábban már bemutatott szódás kenyér receptjén alapul: élesztő helyett szódabikarbónát tartalmaz, tehát nem kell keleszteni. A másik újítás, hogy hagyományos gabonaliszt helyett tökmaglisztet használtam, ami nemcsak azért jó megoldás, mert gluténmentes, de az íze nagyon jól harmonizál a spenótos feltéttel, így kifejezetten gazdagítja az élményt, nem pedig elvesz belőle. Nekem kellemes meglepetést tartogatott: egy nagyobb szeletet a tepsiben felejtettem, és másnap reggel bánatosan vettem észre ezt a mulasztást, mivel arra számítottam, hogy ehetetlenül kiszáradt. És nem! Puha volt a tészta, és melegítés után szinte olyan jó volt, mint frissen – ez olyan tulajdonság, amit egy pizzától el sem várna az ember. Azt hiszem, még viszontlátjátok ezt a megoldást más receptekben is, mert ráadásul fél óra alatt elkészült…
 
 
 
 
 

További információk a tökmaglisztről és az alternatív gabonafélékről: magamitakartok.hu; ugyanez a FB-on: https://www.facebook.com/magamitakartok/timeline

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr894551659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KariKa 2012.06.08. 19:44:45

nyammnyammnyammnyammnyaminyaminyaminyammnyammnyamm
süti beállítások módosítása