Élesztő- és lisztmentes tésztából, harminc perc alatt.
A spenót-tükörtojás szokványos összeállítás, bár nem mindenkinek a szíve csücske – ez a recept a spenótrajongóknak készült. A tészta a korábban már bemutatott szódás kenyér receptjén alapul: élesztő helyett szódabikarbónát tartalmaz, tehát nem kell keleszteni. A másik újítás, hogy hagyományos gabonaliszt helyett tökmaglisztet használtam, ami nemcsak azért jó megoldás, mert gluténmentes, de az íze nagyon jól harmonizál a spenótos feltéttel, így kifejezetten gazdagítja az élményt, nem pedig elvesz belőle. Nekem kellemes meglepetést tartogatott: egy nagyobb szeletet a tepsiben felejtettem, és másnap reggel bánatosan vettem észre ezt a mulasztást, mivel arra számítottam, hogy ehetetlenül kiszáradt. És nem! Puha volt a tészta, és melegítés után szinte olyan jó volt, mint frissen – ez olyan tulajdonság, amit egy pizzától el sem várna az ember. Azt hiszem, még viszontlátjátok ezt a megoldást más receptekben is, mert ráadásul fél óra alatt elkészült…


További információk a tökmaglisztről és az alternatív gabonafélékről: magamitakartok.hu; ugyanez a FB-on: https://www.facebook.com/magamitakartok/timeline