A Két Cica Konyhája

Bodza a konyhában

2015.3.13. 09:40
Bodza a konyhában

big_145787.jpg

 

 

Nemrég került a polcokra ez a könyv, melynek létrehozásában én is közreműködtem. Nemsokára aktualitást nyer, hiszen küszöbön a bodzaszezon -érdemes egy kicsit felkészülni, mi mindenre jó ez a csodálatos növény.

 

A könyvből megismerhetjük a bodza történetétunk, olvashat a különböző bodzafajokhoz kapcsolódó babonákról, megismerhetjük a rokon fajokat, olvashatunk a dísz-, gyümölcs és gyógynövényként való felhasználásról, és segítséget kaphatunk a termesztéshez, a vadon termő bodza virágának gyűjtéséhez is. Reméljük, a bodzaszörp mellett egyéb finomságok elkészítéséhez is kedvet kaptok, és szívesen válogattok a könyvben szereplő receptek közül. 

 

A könyv szerzője Dr. Kohut Ildikó kertészmérnök, én a gasztronómiai blokkot, a recepteket adtam a műhöz. Tavaly tavasszal, míg ezen dolgoztam, a blogon is találkozhattatok a bodza szempontjából rendhagyónak tekinthető recepttel: talán volt, aki ki is próbálta a bodzás tavaszi főzelékemet (RECEPT ITT).

 

 

2014.majus.25 206.JPG

 

 

A könyvben szereplő receptek persze túlnyomórészt édességek, desszertek, illetve a bodza elsődleges felhasználásával, tartósításával foglalkoznak.

 

Részletesen itt tudtok utánanézni, illetve megrendelni: 

 

Aki pedig szeretne nyerni egy példányt, a Két Cica Konyhája FB oldalán megteheti, ide kattintva!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr927264805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása