Nemrég került a polcokra ez a könyv, melynek létrehozásában én is közreműködtem. Nemsokára aktualitást nyer, hiszen küszöbön a bodzaszezon -érdemes egy kicsit felkészülni, mi mindenre jó ez a csodálatos növény.
A könyvből megismerhetjük a bodza történetétunk, olvashat a különböző bodzafajokhoz kapcsolódó babonákról, megismerhetjük a rokon fajokat, olvashatunk a dísz-, gyümölcs és gyógynövényként való felhasználásról, és segítséget kaphatunk a termesztéshez, a vadon termő bodza virágának gyűjtéséhez is. Reméljük, a bodzaszörp mellett egyéb finomságok elkészítéséhez is kedvet kaptok, és szívesen válogattok a könyvben szereplő receptek közül.
A könyv szerzője Dr. Kohut Ildikó kertészmérnök, én a gasztronómiai blokkot, a recepteket adtam a műhöz. Tavaly tavasszal, míg ezen dolgoztam, a blogon is találkozhattatok a bodza szempontjából rendhagyónak tekinthető recepttel: talán volt, aki ki is próbálta a bodzás tavaszi főzelékemet (RECEPT ITT).
A könyvben szereplő receptek persze túlnyomórészt édességek, desszertek, illetve a bodza elsődleges felhasználásával, tartósításával foglalkoznak.
Részletesen itt tudtok utánanézni, illetve megrendelni:
Aki pedig szeretne nyerni egy példányt, a Két Cica Konyhája FB oldalán megteheti, ide kattintva!