A Két Cica Konyhája

Görögdinnye granita kétféleképpen

Görögdinnye granita kétféleképpen

gr_6.jpg

Nap közben a citrusos, este a vodkás jégkása a nyerő.

 

Mikor az első adag készült ebből a görögdinnye alapú jégkásából, valójában erős mínuszból indult a projekt: vettem ugyanis egy ízetlen dinnyét, amit másképp nem lehetett elfogyasztani, csak ha leturmixolom, és feljavítom vodkával. Jó dinnyéből persze sokkal finomabb, úgyhogy az elmúlt hetekben folyamatosan van belőle a mélyhűtőben, mert a kánikulában igazi életmentőnek bizonyult. Készült belőle nappali frissítő, és esti altató változat is, az elkészítése nevetségesen egyszerű:

 

Göröginnye granita kétféleképpen

 

Nappali frissítő:

2 kg kimagozott görögdinnye feldarabolva

1 nagy evőkanál méz

1 lime héja és leve

2 evőkanál apróra vágott mentalevél

 

Esti altató:

2 kg kimagozott görögdinnye feldarabolva

1 nagy evőkanál méz

1/2 dl vodka

1 teáskanálnyi levendulavirág

 gr_7.jpg

Elkészítés:

1. Én praktikusan egy nagy, 4 kg körüli görögdinnye kimagozott húsát felezem el, és a fent leírt hozzávalókkal együtt bedobom a turmixgépbe, és pürésítem.

2. Ezt követően mindkét adagot egy-egy vastag falú üvegtálba simítom, és beteszem a mélyhűtőbe (minél vékonyabb a réteg, annál előbb megfagy).

3. Egy-két órán belül kanalazható állagúra dermed, és fogyasztható a hűsítő, gyümölcsös jégkása. 

Fotók: Tóth Milán - tothmilan.hu

Alapanyagok: METRO 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr877661794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása