A Két Cica Konyhája

Kelbimbó gesztenyével és sült szalonnával

Kelbimbó gesztenyével és sült szalonnával

20181208_143111_2.jpg

Ha választanom kellene a szakácskönyveim között, a Négy évszak receptjei lenne a kedvencem: nagyon szerettem írni, közel áll hozzám a téma, és a receptek tényleg a személyes ízlésemet képviselik. Ebből főzök a legtöbbet a hétköznapokban, és ez a gesztenyés kelbimbó az egyik kedvencem. Igaz, hogy őszi recept, de az ALDI-ban és a Prímában is lehet kapni főtt gesztenyét, úgyhogy nem tudok lejönni róla :-). Próbáljátok ki, és csütörtöktől megnyerhetitek a könyvet is!

Elkészítés: 50 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (4 adag):

400 g húsos kolozsvári szalonna

600 g kelbimbó

200 g főtt gesztenye

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 evőkanál méz

1 teáskanál só

1 kávéskanál őrölt bors

Elkészítés:

  1. A gesztenyét egészben megfőzzük, és megtisztítjuk.
  2. A kelbimbót megtisztítjuk, majd forrásban lévő, sós vízbe dobjuk 3 percre, és leszűrjük.
  3. A szalonnát kockákra vágjuk, és a felaprított hagymával együtt egy serpenyőben megpirítjuk. Ha már szép pirosak a szalonnakockák, rádobjuk a fokhagymát, megborsozzuk, és hozzákeverjük a mézet és a gesztenyét is.
  4. 2-3 percig együtt pirítjuk – a kelbimbót csak a végén, közvetlenül fogyasztás előtt adjuk hozzá.

 

És a húsmentes változat, ez most, a böjti időszakban készült: szalonna helyett csicseriborsóval.

20190313_173238_3.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4914734927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása