A Két Cica Konyhája

Menü szentestére jó étvágyúaknak

Menü szentestére jó étvágyúaknak

Narancsos sültpaprikakrém leves, szilvalekvárban sült kacsamell őszibarackkal és jázminrizzsel, végül csilis-csokis créme brulée kakaóbab darabkákkal.

 

Azért jó étvágyúaknak ajánlom, mert mi végigettük tavaly, ittunk is hozzá: minden kanál, minden falat felért egy költeménnyel, így nem tagadtuk meg magunktól a repetát sem. Határtalanul élveztük a vacsorát, az estét, csak úgy éjjel 11 tájban ráeszméltünk, hogy egy fontos dolgot nem tudunk megtenni: kabátot venni, és elmenni az éjféli misére. Szégyenszemre otthon ragadtunk hát, és rátoltunk egy kis beiglit meg tojáslikőrt a csomagra - a karácsonyi menü állandó elemei közül. Az éjféli mise utánra előkészített forralt bort pedig eltettük másnap délelőttre, hogy megkésett áhítatunk ne maradjon jutalom nélkül.

Úgy döntöttünk, az idén könnyebb vacsorát készítünk, mert az az igazság, hogy a húgommal együtt imádunk éjféli misére járni. Apai nagyanyánk szeretteteljes ráhatásának köszönhetően ugyanis kislány korunk óta lelkes katolikusok vagyunk - az anyukánk "kis szentfazekaknak" hívott bennünket, és a papa sem tudta elégszer megmosolyogni a buzgalmunkat ahhoz, hogy egy cseppet is alábbhagyjon, és ez így van mai napig. Nagy újítónak számítottunk kis falunk vallási közösségében, hiszen mi voltunk az első ministránslányok - én a magam részéről a miseing alá rejtett copfokkal - mert a női egyenjogúság mindig, minden helyzetben szívügyem volt. Talán csak a kamaszkor rekesztette meg egy időre ezt az erős kapcsolatot, így mindketten később, felnőttkorunkban bérmálkoztunk, de ez az esemény mindkettőnk életében nagy ajándéknak számít: engem Várszegi Asztrik bérmált az első püspöki miséjén Sopronban, a Szent Mihály templomban (ami az összes templomok közül a legközelebb áll hozzám), ráadásul elsőként, a húgomat pedig Erdő Péter bíboros, miután Pál Feri atyához járt felkészítésre, aki szerintem az egyik legfontosabb ma élő, iránymutató gondolkodó, a vallási kultúrkörön innen és túl.

Az előttünk álló karácsonyra összeállított ételsort a jövő hét folyamán olvashatjátok, az ajándékba szánt csemegékkel együtt. Akinek viszont szimpatikusabb a tavalyi menü, azt javaslom, a repetáról mondjon le a Jézuska, és a nyugodt alvás javára. 

 

Narancsos sültpaprikakrém leves

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/10/15/a_nyar_es_a_tel_talalkozasa_a_tanyeromon

 

Szilvalekvárban sült kacsamell barackkal és jázminrizzsel

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/10/17/dupla_orgazmus

 

Csilis-csokis créme brulée kakaóbabdarabkákkal

 

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/10/14/a_vilag_legjobb_creme_brulee_je

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr992507613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása