A Két Cica Konyhája

Borleves mézzel, citrommal és tojáshab galuskákkal

Borleves mézzel, citrommal és tojáshab galuskákkal

 

Nálunk a karácsonyi halvacsora szerves része a borleves. A Mami klasszikus receptje az én lábosomban kissé átalakult: mézzel és citrommal készül cukor helyett, de ugyanolyan selymes és illatos, ahogy tőle tanultam.

 

Hozzávalók:

5 dl száraz fehérbor

3 dl víz

10 dkg méz

1 egész tojás + 1 tojás fehérje

1 kk. porcukor

1 ek. kukoricaliszt

1 citrom héja

néhány szem egész szegfűszeg

 

A bort a szegfűszeggel és a citromhéjjal felforraljuk, és 10 percre lefedve félretesszük. Az egész tojást habüstben felverjük, a liszttel és a vízzel simára keverjük, majd hozzászűrve a felforralt, fűszeres bort együtt is felforraljuk, folymatos keverés mellett. A tűzről levéve beletesszük a mézet.

A tojásfehérjéből vízgőz felett a cukorral habot verünk, és kanállal galuskákat formázva a forrón tálalt leves tetejére tesszük, és apróra vágott citromhéjjal díszítjük.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr712525828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása