Újabb kitörési kísérlet a bűvös krumpli - rizs -tészta köretháromszögből: sárgaborsópüré, ami önmagában is megállja a helyét.
Hozzávalók:
30 dkg sárgaborsó
3 ek. olívaolaj
1 tejföl
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors, babérlevél, kakukkfű
+ 3 fej vöröshagyma a tálaláshoz
A borsót megmossuk és egy éjszakára beáztatjuk. Az olajon megpirítjuk a hagymát, és a beáztatott borsót a vízzel együtt hozzáöntjük. Beletesszük a fokhagymát, a sót és a fűszereket, majd puhára főzzük. A végén egész kicsit kell turmixolni, általában magától szétfő. Belekeverjük a tejfölt, és tulajdonképpen késznek tekinthetjük. Én azonban nem szeretem túlságosan a püréket, ezért hagytam kihűlni - így teljesen megdermed, és krumplinyomón átnyomtam, mert így szebbnek találtam. Egy tűzálló tálban, kevés olívaolajjal meglocsolva, megborsozva újramelegítettem. A maradék hagymát karikára vágtam, és grillserpenyőben megpirítottam, tálaláskor ez került a tetejére.