A Két Cica Konyhája

Tojáslikőrös vaníliafagyi

Tojáslikőrös vaníliafagyi

 

Még nincs vége  a fagyihétnek: ez az utolsó előtti recept. A két legnépszerűbb "alapfagylalt" a vanília és a csoki "kétcicásított" verzióját hagytam a végére. Amikor nekivágtunk a munkának, ezeket azért tettem bele a sorba, mert tartottam tőle, hogy mást nem mernek majd megkóstolni belőle. De ennél nagyobbat ne tévedjek soha: rengetegen választották a kóstolóadagot (mind a hat fagyiból fél adag, két gombóc áráért), és a későbbi vásárlásnál ez a két fagyi háttérbe szorult. Ami még meglepett, hogy ezt a vaníliafagyit vették általában a gyerekeknek, mivel a levendulán kívül mindegyikben volt alkohol, és nyilván nem bíztak benne, hogy a levendulát megennék a kicsik. Nos: ez volt az egyetlen fagyi, aminek még fagyott állapotában is volt némi alkoholtartalma (szenvedtünk is a fagyasztásnál, hogy ugyanolyan állagú legyen, mint a többi). Természetesen nem számottevő, így senkinek nem kell aggódnia, hogy rosszat tett a gyerekével: felfoghatja az "életre nevelés" egy fontos lépéseként... Tojáslikőr rajongóknak ajánlom elsősorban, ugyanis tényleg olyan íze van!

 

Hozzávalók:


4 tojás sárgája
6 evőkanál porcukor
200 ml tej
 100 ml rum
300 ml tejszín
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 teáskanál vanília kivonat (vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje)


A tojásokat és a cukrot keverjük simára. A tejet forraljuk fel (ha vaníliarudat használunk, tegyük bele e tejbe a kikapart belsejét), majd lassan, állandó keverés mellett adjuk hozzá a keverékhez. Miután homogenizáltuk, tegyük bele  a rumot, újra forraljuk fel együtt az egészet, vigyázva, hogy ne csomósodjon össze. Teljesen hűtsük ki, és 12 órára lefedve tegyük a hűtőbe: ettől lesz ugyanis tojáslikőrfagyi, mert ha nem érik össze a tojássárgája és a rum íze, csak rumos vaníliafagyi lesz. Ezt követően öntsük bele a tejszínt, ízesítsük a citromhéjjal és a vanília kivonattal, és keverjük ki még egyszer alaposan. Ezt követően kerülhet a fagylaltgépbe.

 





 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1004468574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása