A Két Cica Konyhája

Pácokba fojtva II.

Pácokba fojtva II.

Íme, az igazi kihívás: a szürkemarha. Ez esetben tényleg fontos a gondos pácolás, mivel egyébként nagy az esélye annak, hogy cipőtalpat tálalunk a saláta mellé. Nekem szerencsére tökéletesen sikerült az „átváltoztatás”: az ilyen volt/ilyen lett fotókon nyomon követhető, hogy sikerült az…

Tovább

Pácokba fojtva - I.

Pácokba fojtva - I.

A pácok elkészítését én végtelenül örömteli, kreatív feladatnak élem meg – még soha egy receptet sem sikerült betartanom, mert az összeállítás folyamán folyton újabb és újabb ötleteim támadnak az összetevőket, illetve azok arányát illetően. Mindig nagy gonddal kenegetem a húsokra, és…

Tovább

A szüret és a kondér becsülete

A szüret és a kondér becsülete

A kékfrankos szüretről - mint volt soproni gimnazistának – nincsenek jó emlékeim: reggel hétkor kimentünk a vizes szőlőskertbe, az évi rendes mezőgazdasági munka jegyében, és mire kisütött a nap, olyan vizesek és sárosak voltunk, hogy a melegnek sem tudtunk igazán örülni. Ezért a szüretet…

Tovább
süti beállítások módosítása