A Két Cica Konyhája

Sütőtökmártásban sült spagetti pirított tökmaggal és tökmagolajjal

Sütőtökmártásban sült spagetti pirított tökmaggal és tökmagolajjal

 

 Egy hónap után újra viszatértem a sütőtökhöz, kihasználva az utolsó lehetőséget: tapasztalataim szerint körülbelül eddig bírja a telet, és én a romos, télvégi darabokat nem szeretem megvenni. Ez a vacsora számomra is kísérlet volt: életem első sütőtökös spagettije.

 

Hozzávalók:

500 g spagetti

1 kg sütőtök

2 szál póréhagyma

1/2 tk őrölt szerecsendió, só

3 dl tejszín

3 ek. pirított tökmag

5 dkg vaj

Tökmagolaj a tálaláshoz

 

 

A vajon megpároljuk a felkarikázott póréhagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott, kimagozott sütőtököt, és kevés sóval és a szerecsendióval meghintve együtt pároljuk további 8 percig. Akkor felöntjük a tejszínnel és  fél liter vízzel, így puhára főzzük, majd leturmixoljuk. A tésztát félig megfőzzük, és egy tűzálló tálba tesszük. Ráöntjük a sütőtökmártást, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük. A tökmagot félidőben szórjuk rá, nehogy megégjen. Tálaláskor kínálhatunk hozzá frissen préselt tökmagolajat is.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr412613168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása