Ebben a csodás, szállingózó márciusi hóesésben szükség van némi szénhidrátra, hogy ne veszítsük el a tavaszba vetett hitünket – a ropogós kis csirkegombócok pedig erősítik a hatást.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált csirke felsőcomb
- 50 dkg spagetti
- 1 tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 6 dkg reszelt parmezán sajt
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ek. frissen aprított petrezselyem
- 3 ek. olívaolaj
A paradicsommártáshoz:
- 250 g darabos paradicsomkonzerv
- 1 fej hagyma felaprítva
- 2 babérlevél
- 1 ek. olívaolaj
- ½ csokor frissen aprított bazsalikomlevél
- só, őrölt fekete bors
Egy tálban összegyúrjuk a csirkehúst, a parmezán sajtot, a zsemlemorzsát a zúzott fokhagymával, a tojással és a petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk, majd evőkanálnyi adagonként kis golyókat formázunk belőle, melyeket a 30 percre a hűtőbe teszünk, hogy keményebb legyen. Végül a felforrósított olajban ropogósra sütjük.
A paradicsommártáshoz felforrósítjuk az olajat, és megpároljuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot és a babérlevelet, és lefedve felfőzzük.
A tésztát kifőzzük a csomagoláson található útmutatás szerint, leszűrjük, majd hozzákeverjük a paradicsommártáshoz.
Bazsalikommal megszórva, a húsgolyókkal tálaljuk.