A Két Cica Konyhája

Medvehagymás fűszervaj

Medvehagymás fűszervaj

 

Egészen pontosan ghí - felolvasztottam a vajat ugyanis, mielőtt beletettem a medvehagymát és a fűszereket. Ettől kicsit "ridegebb" lesz, hidegen nehezebben kenhető, viszont nem avasodik meg. Én egy hete minden nap ezt reggelizem, a maradékot pedig a holnapi piknik előkészületeinél fogom felhasználni.

 

Hozzávalók:

- 200 g vaj (lehetőleg házi)

- 1 cs. medvehagyma

- 1 csipet só, fokhagymabors

 

A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk. Kicsit hagyjuk hűlni, majd belekeverjük az apróra vágott medvehagymát, a sót és a fokhagymaborsot, és egy jól lezárható edénybe öntve a hűtőbe tesszük.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr432792810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása