A Két Cica Konyhája

Variációk egy tésztára

Variációk egy tésztára

Ricottás lepény paradicsommal és bazsalikommal

Ez a blogon is nagy sikert aratott leveles tészta alapú lepényeim egyike, melynek titka a megfelelő állagúra sült paradicsom - többi gyerekjáték (de ez a lépés sem nehéz). Olaszországban valószínűleg mindezt pizzatésztára pakolnák, Magyarországon egy kenyérlángos ideális feltétje lehetne - az, hogy egy leheletnyi, könnyű levelestészta kíséretében szinte csak a "lényeget" eszed, tipikusan francia dolog.

Érdemes feleleveníteni a korábban közzétett variációkat is, hiszen jönnek a hosszú, langyos, borozgatós nyári esték, és ezek a receptek ilyenkor kincsnek számítanak, hiszen egy ilyen lepény előbb elkészül, mint amennyi idő alatt odaér a pizzafutár a sarki vendéglőből. Csak előrelátoan be kell tárazni néhány csomag levelestésztát a hűtőbe, a tetejére pedig improvizálni valamit a maradékokból. Jó kísérletezést!

 

 

 

HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS

Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó

Fotó: Tóth Milán Photography

Korábbi variációk:

Francia rokfortos hagymalepény

 

 

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/03/04/rokfortos_hagymaslepeny

 

Medvehagymalepény fetával

 

 

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/03/28/francia_medvehagymalepeny_fetaval

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr112878108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leilahercegno 2011.05.06. 13:43:25

Huu, de csábítóak ezek a tészták...
Mindig bajban vagyok, hogy hogyan variáljam már tovább a tésztákat, vagy amiket éppen főzök... Ezt a rukkolás paradicsomosat mindenképp megcsinálom - úgyis kezdődik a paradicsomszezon végre :D
süti beállítások módosítása