Ricottás lepény paradicsommal és bazsalikommal
Ez a blogon is nagy sikert aratott leveles tészta alapú lepényeim egyike, melynek titka a megfelelő állagúra sült paradicsom - többi gyerekjáték (de ez a lépés sem nehéz). Olaszországban valószínűleg mindezt pizzatésztára pakolnák, Magyarországon egy kenyérlángos ideális feltétje lehetne - az, hogy egy leheletnyi, könnyű levelestészta kíséretében szinte csak a "lényeget" eszed, tipikusan francia dolog.
Érdemes feleleveníteni a korábban közzétett variációkat is, hiszen jönnek a hosszú, langyos, borozgatós nyári esték, és ezek a receptek ilyenkor kincsnek számítanak, hiszen egy ilyen lepény előbb elkészül, mint amennyi idő alatt odaér a pizzafutár a sarki vendéglőből. Csak előrelátoan be kell tárazni néhány csomag levelestésztát a hűtőbe, a tetejére pedig improvizálni valamit a maradékokból. Jó kísérletezést!
HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography
Korábbi variációk:
Francia rokfortos hagymalepény
http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/03/04/rokfortos_hagymaslepeny
Medvehagymalepény fetával
http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/03/28/francia_medvehagymalepeny_fetaval