A Két Cica Konyhája

Francia rokfortos hagymalepény

Francia rokfortos hagymalepény

 

 

Mostanában rákkattantam a rokfortra – nem is érzem otthon magam, ha nincs egy darab kéksajt a hűtőben. Általában mézzel, almával, szőlővel, dióval eszegetem, de elkezdtem vele kísérletezni a konyhában is.

 
Hozzávalók:
-          300 g félkész leveles tészta
Töltelék:
-          2 ek. olívaolaj
-          4 vöröshagyma felszeletelve
-          1 tk. reszelt citromhéj
-          200 g lágy, morzsolt rokfortsajt
-          80 g apró olívabogyó
-          2 ek. friss kakukkfű, vagy 1 mk. morzsolt
-          Frissen őrölt fekete bors

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben a tésztát egy kiolajozott tepsibe simítjuk. A töltelékhez az olajon megpároljuk a hagymát a citromhéjjal, és enyhén megpirítjuk. A rokfortot a tészta tetejére szórjuk úgy, hogy a szélén két centis peremet hagyunk, majd rákanalazzuk a hagymát. Megszórjuk kakukkfűvel és olívabogyóval, borssal. A forró sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a tészta pereme felpúposodik és aranybarnára sül. Frissen, forrón tálaljuk.

 

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr582708973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kismarcii 2011.03.05. 10:04:17

Az olivabogyó szőlőnek néz ki, és elgondolkoztam, hogy azzal is nagyon jó lehetne.:) Vagy ez szőlő a képen??

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.03.11. 05:44:49

Ezt esküszöm megcsinálom! Mindig imádtam a rokfortot.
süti beállítások módosítása