Jó sok csoki csokival, meg egy kis alkohol...
Persze nem minden csoki egészséges - a jó étcsokoládé kakaótartalma legalább 50 %-os. A szervezetre jótékony hatású flavonoidokon kívül tartalmaz vasat, kalciumot, káliumot, valamint A-, B-, C- és E-vitaminokat. Hangulatjavító összetevője a theobromin, amely görögül annyit tesz: az istenek eledele - ennek köszönhetően javul a kedvünk, boldogabbnak érezhetjük magunkat. Így előre láthatólag az Édes Napok Csokoládéfesztiválon csupa derűs arcot láthatunk majd.
Minket különösen érdekel egy mesterkurzus, mely során megismerkedhetünk a legértékesebb bortermelő és kakaótermő vidékek gyümölcseiből készült borokkal és csokoládékkal.
Borok:
Champagne Fleury, Courteron Cuvée Tradition Carte Rouge Brut NV
Demeter Zoltán Kakas Furmint 2009
Domaine Aubert de Villaine, Bourgogne Cote Chalonnaise La Digoine 2009
Domaine de Villeneuve, Chateauneuf du Pape Vieilles Vignes 2007
Királyudvar Lapis Furmint 2009
A kakaóbabok és csokoládék:
Ecuador, Peru, Sao Thomé, Venezuela, Madagaszkár legkifejezőbb csokoládéi és pörkölt babjai.
Játék!
NYERJ BELÉPŐT A CSOKOLÁDÉFESZTIVÁLRA!
Látogass le Facebook oldalunkra, és jelöld meg magad a képen: szeptember 12-én ÖT PÁROS BELÉPŐT SORSOLUNK KI az így jelentkezők közül!
|