A Két Cica Konyhája

Fehércsokis mák mousse

Fehércsokis mák mousse

20180126_095758_2.jpg

 

A múlt heti csokipuding sikerén felbuzdulva folytattam a kísérletezést a chia maggal: először egy narancsos vaníliakrém készült, ami ízre nagyon jó lett, megettük természetesen, de viszontlátni én magam sem szeretném: a chia mag ledarálva és beáztatva is szürkés színű, nem festett túl jól a narancshéjjal és a vaníliával. Viszont a mákkal jól el lehet fedni ezeket a szemcséket, és fehércsokival kiegészítve kiváló eredményt értem el. Joghurt helyett lehet használni sűrű kókusztejet is, így teljesen tejmentes lesz. De mindenképpen az édesszájú fogyókúrázók mentsvára!

Fehércsokis mák mousse – laktóz- és glutén- és cukormentes

 

Hozzávalók (6 adag):

6 ek Happy Harvest chia mag

3 ek Happy Harvest étkezési mák

50 g Happy Harvest aszalt áfonya

50 g friss áfonya

100 g Choceur glutén- és cukormentes fehér csokoládé

2 banán

100 g Gartengold cukormentes almapüré

250 g ENJOY free! laktózmentes joghurt

2 dl Natur Aktiv BIO rizstej

 

Elkészítés:

 

  1. Célszerű a turmixgépben kezdeni a folyamatot, mivel a végén úgyis itt zajlik a készítés folyamatának lényegi része: öntsük bele a rizstejet, kanalazzuk bele a chia magot, és fél órát hagyjuk állni, hogy a chia mag kicsit megszívja magát, és felpuhuljon a héja – így könnyedén homogén állagúra tudjuk turmixolni.
  2. Közben vízgőz fölött olvasszuk fel a csokit, és keverjük hozzá a joghurtot – így nem tapad fel az edény falára, és kisebb alapanyagveszteséggel dolgozunk, mert szinte maradéktalanul át tudjuk önteni a turmixgépbe.
  3. Alacsony fokozaton zúzzuk össze a chia magot, majd adjuk hozzá a mákot, az aszalt és a friss áfonyát, a banánt és az almapürét, majd intenzíven turmixoljuk addig, míg teljesen sima, krémszerű állagot kapunk.
  4. Adagoljuk tálkákba vagy poharakba, és hideg helyen hagyjuk megdermedni. Utána díszíthetjük ízlés szerint gyümölcsökkel, darált pisztáciával vagy más olajos magvakkal.

 

A hozzávalókról részletesen a tegnapi bejegyzésben olvashatsz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5613640150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása