Aki tejszínes rózsakrémmel töltött tortát álmodik magának, időben hozzá kell látnia az előkészületeknek...
A rendszeresen készített vaníliás cukor és a fahéjas cukor után kipróbáltam a rózsacukor gyártást is – nem most, még júniusban. Azóta használtam, és elégedett voltam vele. Nem komoly feladat, inkább játéknak mondanám: szép színű, hamvas, illatos rózsaszirmokat kell tépkedni, és cukrot szórni rá. Kipróbáltam porcukorral és kristálycukorral is: a porcukor a hideg krémekben használható, a kristálycukrot főzött krémbe tettem.
Hozzávalók:
- 4 éppen kinyílt, illatos rózsa
- 500 g por- vagy kristálycukor
A rózsaszirmokat letépjük a fejről, és egy előzetesen kitisztított, száraz dunsztosüvegbe rétegezzük a cukorral, és jól lezárva száraz, hűvös helyre tesszük. Én folyamatosan figyelemmel kísértem: ahogy a cukor magába szívta a szirmok nedvességtartalmát, összetapadt, a szirmok pedig kiszáradtak. Én egy hét elteltével kiszedtem az üvegből, eltávolítottam a szirmok összepöndörödött maradványait, a cukrot pedig összetörtem és visszazártam az üvegbe. Nemrég egy tejszínes rózsakrémmel töltött tortában használtam, amivel hamarosan ti is megismerkedhettek...
JÁTÉK!
HA SZERETNÉD MEGNYERNI EZT A GYÖNYÖRŰ MATEUS CSÉSZÉT, FOTÓZD LE SAJÁT KEDVENCEDET, ÉS KÜLDD EL NEKÜNK!
RÉSZLETEK A POSZTBAN OLVASHATÓK.
Szavazni a beküldött csészékre Facebook oldalunkon lehet!