A Két Cica Konyhája

Kapros harcsapaprikás

Kapros harcsapaprikás

 
 
A tegnap posztolt túrós csuszára érkezett kommentek alapján a hozzászólók nagy része ezt az ételt kristálycukorral szereti – hogy bors kell-e hozzá, arról megoszlanak a vélemények. Nos, nem tudok nekik ellent mondani: én töpörtyűvel és cukorral együtt szoktam enni. Kivéve, ha készül hozzá valami más is – például harcsapaprikás. Most egy kicsit szőrös szívű voltam, és külön raktam fel a két receptet, de igazság szerint együtt készült, és így is került elfogyasztásra.
 
 
Hozzávalók:
-         600 g harcsafilé
-         5 evőkanál szalonnazsír
-         1 fej vöröshagyma apróra vágva
-         1 kávéskanál őrölt, édes pirospaprika
-         ½ kávéskanál őrölt fekete bors, só
-         2 deci tejföl
-         1 evőkanál kukoricaliszt
-         1 evőkanál apróra vágott kapor
-         1 érett paradicsom
-         1 deci víz
 
 
Tehát itt folytatódik a tegnapi történet: a túrós csuszához kisütött szalonna zsírjában megpároljuk a hagymát és a meghámozott, kockákra vágott paradicsomot. Megszórjuk a pirospaprikával, majd beleforgatjuk a nagy kockákra vágott harcsafilét. Megsózzuk, és levére pároljuk a halhúst, majd felengedjük vízzel, és fedő alatt puhára főzzük. Kiveszünk egy kis levet, amit simára keverünk a tejföllel és a kukoricaliszttel, és ezt hozzáöntve újra felforraljuk a paprikást. Végül borsozzuk, és tálalás előtt megszórjuk a friss kaporral. Túrós csuszával tálaljuk.

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr793254951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piszt-ráng 2011.09.25. 17:47:21

Szenzációs!Állítólag vannak megbocsájthatatlan bűnök az az ha túros" töpőrtyűs" csuszára cukrot teszünk.Hát most bűnbe esek.

Frank99 2011.09.25. 18:20:18

én annyit fűznék hozzá balatoni horgászként, hogy a harcsapaprikáshoz kapros nokedlit adok.

apróra vágva keverem a nokedlitésztához, kifőzve álom, és hozzá a paprikás harcsa...

:-)

szárítva nem az igazi...

kontratenor 2011.09.27. 09:25:43

Kicsit szembe mennék a túróscsusza létjogosultságán. Remek étel, szeretem.
A harcsapaprikás ritka vendég, de igen jó falat. Édesapám aznapi harcsájából igazán mennyei volt.
De ez a két étel együtt nekem hatalmas túlzás. Akkora orgia a tányéron, inkább ölik egymást mint támogatják.
A harcsa finom, de nem olyan intenzív az íze, hogy elbírjon egy szalonnapörcös, szalonnazsíros tésztával. Nálam nem nyerő. A vadast sem esszük krumplis tésztával, még ha tésztaféle [pl zsemlegombóc] is illik hozzá, valahogy így érzek.
A kapros nokedli pont az a határ, amiről azt gondolom: remek lehet mellé. Azt jó ötletnek tartom.

kontratenor 2011.09.27. 09:26:17

-n helyett -val, bocsi

2011.09.28. 14:02:44

Sziasztok! Sűrű napok voltak, nem tudtam visszanézni a kommentekre!

kontratenor 2011.09.28. 14:33:25

@Két Cica: Na azért azok, akik csak azt főzik, amit a mamától tanultak, nem nyitnak gasztroblogot.

Frank99 2011.09.28. 20:53:52

@Két Cica:

Nagyon szívesen. Annyira feldobja az amúgy is fantasztikus kaját, és más, mint a túrós csuszán tálalva, ez nem annyira tömény.

Pár vendég már megkóstolta nálam, és über volt!
süti beállítások módosítása