A Két Cica Konyhája

Sütőtök krémtorta fehér csokival

Sütőtök krémtorta fehér csokival

 

 
 
Fahéjas-vaníliás tejtortám újabb reinkarnációja, ami újfent meglepő sikert aratott a férfitársadalom köreiben. Ezen a rejtélyen valószínűleg soha nem jutok majd túl, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy így még a sütőtököt is el lehet adni nekik.
A fehér csokival való párosítás beváltotta a hozzá fűzött reményeimet, nemsokára folytatom a vele való kísérletezést. Addig is itt ez a torta „kicsiknek és örök gyerekeknek” (magamat idézem).
 
Hozzávalók:
7 deci tej
2 evőkanál kukoricaliszt
3 tojás
1 csomag (250 g) leveles tészta
3 evőkanál cukor, kis só
2 evőkanál vaj
400 g előre megsütött sütőtök-hús
100 g fehér csoki
½ kávéskanál őrölt szerecsendió
 
 
A kukoricalisztből, a cukorból, a sóból és a tej egy részéből keverjünk masszát, a maradék tejet pedig gőz felett melegítsük fel, és olvasszuk fel benne a fehér csokit. A masszát szép lassan csorgassuk a forró fehér csokis tejhez, míg be nem sűrűsödik, majd keverjük bele a szerecsendiót. Ekkor vegyük le a tűzről, és tegyük bele a vajat. Ha kihűlt a massza, keverjük bele a felvert tojást és a lepasszírozott sütőtököt. Egy tortaformát béleljünk ki a leveles tésztával, és öntsük bele a masszát. Süssük tíz percig 200 fokon, majd a maradék húsz percben mérsékeljük a hőmérsékletet 180 fokra. Tálalás előtt hintsük meg cukrozott, őrölt fahéjjal.
 
 

 

 

SPAR CHEF JÁTÉK!

 

 

Hogy nagyobb kedvvel vegyetek részt a játékban, szeretném a magam részéről is kiegészíteni ezt a lehetőséget: aki elküldi az elkészített étel fotóját a ketcicakonyhaja@gmail.com e-mailcímre is, egyúttal egy másik nyereményakció részese is lehet. A fotókat feltöltöm a blog Facebook oldalára, ahol szavazni lehet rájuk november 9-ig, és az első öt versenyző nyereménye 1-1 BUTLERS cicás tojásfőző óra lesz.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr793351558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása