A Két Cica Konyhája

Rizottó balatoni keszeggel

2011.7.22. 07:30
Rizottó balatoni keszeggel

 Ez a rizottó általában lazaccal készül, de mostanában megpróbálok figyelni arra, hogy lehetőség szerint magyar halat vásároljak. Nagy segítségemre van a Fény utcai piacon a halbolt nagyon kedves tulajdonosnője, aki készséggel egészíti ki ezzel kapcsolatos, meglehetősen hiányos ismereteimet. A…

Tovább

Körözöttes rétes

2011.7.21. 09:00
Körözöttes rétes

 Rendhagyó reggeli: nem volt itthon kenyér, csak túró meg egy mélyhűtött leveles tészta, és kedvem sem volt kimenni az esőben, ezért inkább rétest sütöttem belőlük - ezt ettük zöldhagymával, mindenki teljes megelégedésére. Hozzávalók:- 250 g leveles tészta (egy csomag)- 200…

Tovább

Sárgabarack - krémleves

Sárgabarack - krémleves

 Egy evidens leves barackbefőzés közben: mást úgysem nagyon találni a konyhában, de barack van bőven. Találtam hozzá a hűtőben "ízfokozónak" egy kis aszalt változatot is, hogy teljessé tegyem az élményt. Hidegen is, melegen is tökéletes. Azt még elárulom, hogy túrós-barackos rétes…

Tovább
süti beállítások módosítása