A Két Cica Konyhája

Vaníliás borkrém mentával és citromfűvel

2012.4.04. 06:42
Vaníliás borkrém mentával és citromfűvel

 

Előfordult már veletek, hogy egy-egy kiadós étkezés vége felé elgondolkodtatok azon, hogy desszert helyett inkább egy adag szódabikarbónát kellene bevennetek? Hát ez a desszert ebben az esetben tesz igazán jó szolgálatot: a menta, a citromfű és a fehérbor miatt nem terheli meg még jobban a gyomrot, bárki bevállalhatja még egy dupla adag húsvéti báránysült után is.

 

Én eddig két alkalommal készítettem el: mikor elkezdtem itthon tervezni életem első diétás menüjét, majd Mátraházán, mikor Rácz Gábor séffel újra megfőztük, és lefotóztuk az általam tervezett ételeket. Mindkét alkalommal ugyanolyan jó lett, és biztató jelnek véltem, hogy a szálloda konyháján dolgozó szakácsok is élvezettel kóstolgatták.

 

Hozzávalók:

 

-          4 levél fehér zselatin
-          3 szál mentalevél
-          3 szál citromfű
-          2 vaníliarúd belseje
-          1 citrom reszelt héja
-          3 deci tejszín
-          2 deci víz
-          3 evőkanál cukor
-          2 deci fehérbor
-          1 evőkanál citromfű virág
-          feketeszeder likőr a tálaláshoz
 
 
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A citromfüvet és a mentát a citromhéjjal, a vaníliával és a tejszínnel felfőzzük, és forrón tartjuk. Leszűrjük, hogy felfogjuk a fűszerszálakat. Hozzáadjuk a cukrot, a bort és a kinyomkodott zselatint, majd alaposan elkeverjük. Desszertpoharakba adagoljuk és kihűtjük. Mentával és likőrrel díszítve tálaljuk.
 
 
(Az eredeti receptet a Cser Kiadó Zöldfűszerek a konyhában című könyvében találtam.)
 
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr834352852

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.04. 09:42:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása