A Két Cica Konyhája

Isten áldja a pecsenyekacsát!

2018.11.07. 18:36
Isten áldja a pecsenyekacsát!

20181028_103544_2.jpg

Az ősz egyik legizgalmasabb csemegéje a fiatal pecsenyekacsa, melyet sajnos könnyű elrontani: sokan panaszkodnak arra, hogy kiszárad a hús a sütőben, mások a jellegzetes szagot nem bírják, de az alábbi receptet követve bárki illatos, ropogós csemegét varázsolhat az asztalra, ráadásul a konfitált kacsa sokáig eláll, ha teljesen befedi a zsír.

Elkészítés: 3 óra

Nehézség: 3

Hozzávalók (10 adag):

10 kacsacomb 

4 tk só,

2 kk őrölt feketebors,

2 kk kakukkfű,

2 babérlevél

400 g kacsazsír

1 fej fokhagyma 

1-1 rozmaring- és kakukkfűág

 2 közepes birsalma

Elkészítés:

  1. A sóból, a borsból és a kakukkfűből fűszersót készítünk, amivel bedörzsöljük a combokat, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. Felhasználás előtt leitatjuk róla a nedvességet, majd egy felforrósított, száraz serpenyőben körbe sütjük a combokat.
  3. Utána egy mély sütőtál aljába terítjük a vékony szeletekre vágott birsalmát (ez viszi el a jellegzetes "kacsaszagot"), rásorakoztatjuk az előkészített kacsacombokat, mellé tesszük a félbevágott fokhagymafejet, a kakukkfű- és rozmaring ágat, a babérlevelet, majd ráöntjük a felolvasztott zsírt.
  4. Előmelegített, 120 fokos sütőben kb. 2,5-3 óra alatt készül el.
  5. Régen így tartósították a húst – amíg teljesen befedi a zsír, nem romlik meg. Fogyasztás előtt a combokat egy serpenyőben újra átsütjük, egyrészt így felmelegítjük, másrészt ropogósra sül a bőre. A pecsenyeléből és a birsalmából turmixolás után fantasztikus öntetet készíthetünk.

Köretnek és csilis batátapürét, sonkával és áfonyával töltött almát, és balzsamecetes párolt káposztát készítettem.

mtva1.jpg

2H0_8156.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3014358747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása