A Két Cica Konyhája

Angol vajas keksz és illatos teazselé

Angol vajas keksz és illatos teazselé

Dunyha - főzőkurzus 046.JPG 

 

Vilmos herceg kedvencének legfontosabb alapanyaga a zselével együtt egy óra alatt elkészül.

 

Mikor tavaly felraktam a blogra a Vilmos herceg számára készült esküvői torta receptjét, a legtöbb kérdés azzal kapcsolatban merült fel, milyen is az angol teakeksz. Nos: ugyanolyan egyszerű, mint az egész torta. A múlt heti karácsonyi főzőkurzuson ezt is elkészítettük: ezzel, és a teazselé receptjével még tartoztam, ezt szeretném ma bepótolni, hogy még elkészíthessétek karácsonyra. A kettőre összesen egy órát kell szánni.

 

 Dunyha - főzőkurzus 038.JPG

 

 

 

 

 Dunyha - főzőkurzus 033.JPG

 

 

Teazselé

 

3 teáskanál fekete teafű (natúr)
1 liter víz
1 evőkanál kardamom mag
1 teáskanál ánizs
1 citrom
0,5 kg befőzőcukor

Tegyük egy edénybe a teafüvet és a fűszereket, forrázzuk le a vízzel és hagyjuk állni 5 percig.

A gondosan megmosott citrom sárga héját krumplihámozóval vékonyan hámozzuk le és a teával együtt forraljuk fel. Adjuk hozzá a befőzőcukrot, forraljuk 2 percig, majd töltsük üvegekbe (a citromhéjat hátrahagyva).

Zárjuk le az üvegeket, 5 percre állítsuk a kupakjára, majd takaróba csavarva hagyjuk kihűlni.

 

 

A kurzus sikerén felbuzdulva meghirdettük a jövő évi alkalmakat is, ezeknek a Dunyha vendéglő honlapján tudtok utánanézni. Ha karácsonyra adnátok valakinek, ilyen szép vouchereket vásárolhattok hozzá:

 

 

 fozokurzus_voucher_kicsi.jpg

 

A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 172. OLDALÁN TALÁLOD. 

MEGRENDELHETŐ ITT.

 

 

Borító_kicsi.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr714972768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása