Vilmos herceg kedvencének legfontosabb alapanyaga a zselével együtt egy óra alatt elkészül.
Mikor tavaly felraktam a blogra a Vilmos herceg számára készült esküvői torta receptjét, a legtöbb kérdés azzal kapcsolatban merült fel, milyen is az angol teakeksz. Nos: ugyanolyan egyszerű, mint az egész torta. A múlt heti karácsonyi főzőkurzuson ezt is elkészítettük: ezzel, és a teazselé receptjével még tartoztam, ezt szeretném ma bepótolni, hogy még elkészíthessétek karácsonyra. A kettőre összesen egy órát kell szánni.
Teazselé
3 teáskanál fekete teafű (natúr)
1 liter víz
1 evőkanál kardamom mag
1 teáskanál ánizs
1 citrom
0,5 kg befőzőcukor
Tegyük egy edénybe a teafüvet és a fűszereket, forrázzuk le a vízzel és hagyjuk állni 5 percig.
A gondosan megmosott citrom sárga héját krumplihámozóval vékonyan hámozzuk le és a teával együtt forraljuk fel. Adjuk hozzá a befőzőcukrot, forraljuk 2 percig, majd töltsük üvegekbe (a citromhéjat hátrahagyva).
Zárjuk le az üvegeket, 5 percre állítsuk a kupakjára, majd takaróba csavarva hagyjuk kihűlni.
A kurzus sikerén felbuzdulva meghirdettük a jövő évi alkalmakat is, ezeknek a Dunyha vendéglő honlapján tudtok utánanézni. Ha karácsonyra adnátok valakinek, ilyen szép vouchereket vásárolhattok hozzá:
A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 172. OLDALÁN TALÁLOD.
MEGRENDELHETŐ ITT.