A Két Cica Konyhája

Mézes sütőtök „steak” rápirított dióval

2013.1.17. 19:28
Mézes sütőtök „steak” rápirított dióval

 Ráncok1+Tök 018.JPG

 

 

 

Ma megláttam a zöldségesnél egy parázstököt, ami úgy nézett ki, mint egy nagy nudli: nem kerekedett ki alul (szinte semmi mag nem volt benne). Hazahoztam és megsütöttem: még mézzel sem számít a legkalóriadúsabb desszertnek, és ha vacsorára csak ezt eszi az ember, alig tekinthető kihágásnak…

 

 Ráncok1+Tök 013.JPG

 

 

Hozzávalók:

 

1 parázstök

méz

vágott dió

 

 

A sütőtök héját lesikáljuk, majd kb. 3 centi vastag karikákra vágjuk. Tepsibe, egy sütőpapírra sorakoztatjuk a „steak”-eket, és 160 fokos sütőben, kb. 20 percig sütjük: addig, míg teljesen megpuhul, de még nem barnul meg a széle. Akkor kivesszük a sütőből, minden darabra rákenünk egy teáskanál mézet, és megszórjuk vágott dióval. A sütő hőmérsékletét felemeljük 200 fokra, és néhány percre visszadugjuk a tepsit: az a cél, hogy a dió megpiruljon, a méz pedig vékony, fényes mázzal vonja be a tököt.

 

 Ráncok1+Tök 014.JPG

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr515024119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása