Ma megláttam a zöldségesnél egy parázstököt, ami úgy nézett ki, mint egy nagy nudli: nem kerekedett ki alul (szinte semmi mag nem volt benne). Hazahoztam és megsütöttem: még mézzel sem számít a legkalóriadúsabb desszertnek, és ha vacsorára csak ezt eszi az ember, alig tekinthető kihágásnak…
Hozzávalók:
1 parázstök
méz
vágott dió
A sütőtök héját lesikáljuk, majd kb. 3 centi vastag karikákra vágjuk. Tepsibe, egy sütőpapírra sorakoztatjuk a „steak”-eket, és 160 fokos sütőben, kb. 20 percig sütjük: addig, míg teljesen megpuhul, de még nem barnul meg a széle. Akkor kivesszük a sütőből, minden darabra rákenünk egy teáskanál mézet, és megszórjuk vágott dióval. A sütő hőmérsékletét felemeljük 200 fokra, és néhány percre visszadugjuk a tepsit: az a cél, hogy a dió megpiruljon, a méz pedig vékony, fényes mázzal vonja be a tököt.