A Két Cica Konyhája

Köpenyben sült körte dióval töltve

Köpenyben sült körte dióval töltve

 YI5M2461.jpg

 

 

 

Ha van olyan recept, melynek az elkészítése gyerekjáték számba megy, ez mindenképpen azok közé tartozik. Igazából a Facebookon láttam egy fotót, amin éppen „rászabták” a leveles tésztát a körtére, és nekem is kedvem támadt „öltöztetőst” játszani. Körte, leveles tészta volt itthon, a többi összetevő fakultatív. Én a maradék pirított diót kevertem össze narancslekvárral, és ez került a kivágott magház helyére. Ha egy gyerek már ügyesen bánik a késsel, felügyelettel rá lehet bízni az elkészítését – a sikerélmény szinte garantálható. Egyébként megenni sem rossz…

 

 YI5M2498.jpg

 

Hozzávalók:

 

4 nagy, félkemény Alexander körte

250 g leveles tészta

4 evőkanál pirított dió

4 evőkanál narancslekvár

1 felvert tojásfehérje

A tálaláshoz: arancellóval hígított narancslekvár

 

 

A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A diót összekeverjük a narancslekvárral, és a kivágott magház helyére töltjük. A körtéket a vágási felületükkel lefelé egy hőálló sütőtálra fektetjük. Az előregyártott leveles tésztát négy egyenlő darabra vágjuk (az én körtéim nagyok voltak, pont elfogyott egy csomag), és ráfektetjük a körtékre. Eligazítjuk, hogy a tészta mindenhol szépen rásimuljon, majd alul is körbevágjuk. Mikor rászabtuk a körtékre a „köpenyt”, egy hegyes késsel egyenletes lyukakat szúrunk a tésztába: ez a művelet nem dekorációs célokat szolgál - a sütés közben a körtéből távozó nedvesség ezen keresztül talál utat, így nem púposodik fel a tészta. Sütés előtt gondosan átkenjük a felületét felvert tojásfehérjével, és 20 percre 180 fokos sütőbe rakjuk, míg a tészta szép barnás-pirosasra sül. Azonnal tálaljuk, én egy kis arancellóval hígított narancslekvárt is adtam mellé, bár egyáltalán nem száraz.

 

 

 YI5M2491.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr875050504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása